Markkanen pussitti yli 20 pistettä, Bulls voitti – "Lauri oli viimeisellä neljänneksellä loistava"

Lauri Markkanen oli Chicago Bullsin toiseksi paras pistemies.

NBA
Lauri Markkanen donkkaa.
Lauri Markkanen sai paljon vastuuta Minnesota-pelissä. Getty Images

Chicago Bullsin Zach LaVine, Lauri Markkanen ja Kris Dunn heittivät NBA-ottelun ratkaisuhetkillä joukkueelle voiton Minnesotasta. Tällä kertaa Markkanen pelasi loppuhetket kuten valmentaja Jim Boylen on toivonut, ja hän sai esityksestään valmentajan vuolaat kehut.

– Lauri oli viimeisellä neljänneksellä loistava, Boylen julisti Chicago Sun-Timesille.

– Hän kannatteli joukkuetta aktiivisuudellaan, ja hän haki laajalta alueelta tilaa heitoilleen. Lopussa hän pelasi sentterinä ja teki sen isosti. Hän oli tosi hyvä.

LaVine, Markkanen ja Dunn heittivät kahta vaille kaikki kotijoukkueen 24 viimeistä pistettä ja ratkaisivat heittopelillään voiton. LaVinen kokonaissaalis oli 25, Markkasen 21 ja Dunnin 14 pistettä.

Markkanen otti myös kuusi levypalloa ja antoi yhden koriin johtaneen syötön. Noin 34 minuuttia pelannut Markkanen oli joukkueensa toiseksi paras pistemies. Kymmenestä kolmosyrityksestä hän pussitti sisään neljä. Pelitilanneheitoista suomalainen kirjasi saldon 6/14 ja vapaaheittojen saldo oli 5/6.

Markkanen rikkoi 20 pisteen rajan vasta toista kertaa kuluvan kalenterivuoden aikana. Edellisen kerran hän pääsi kolmannelle kymmenelle 7. tammikuuta Dallasia vastaan.

Neljä takamiestä ja Markkanen

Boylen lähetti ratkaisuhetkillä kentälle neljä takamiestä ja Markkasen sentteriksi Timberwolvesin 213-senttistä ja 112-kiloista Karl-Anthony Townsia vastaan. Towns oli tehnyt siihen mennessä 33 pistettä, mutta sai tämän jälkeen aikaiseksi vain seitsemän lisää.

LaVine ja Markkanen pitivät heitoillaan kotijoukkueen johdossa.

– Ajattelin vain, että tarvitsemme pisteitä. Ei ollut varaa sakata heittopelissä, Boylen perusteli neljän takamiehen ratkaisuaan ja Markkasen siirtoa sentteriksi.

– En tiedä, oliko se sitten riski vai ei.

Markkanen on heittänyt tällä kaudella 101 onnistunutta kolmosta. Hän on Ben Gordonin ja Kirk Hinrichin jälkeen kolmas Bullsin pelaaja, joka on onnistunut vähintään sadassa kolmosessa kolmella ensimmäisellä pelikaudellaan.

Timberwolvesille tappio oli seitsemäs peräkkäinen.

Chicago on voittanut neljä edellisistä seitsemästä ottelustaan. Joukkueella on nyt kasassa tältä kaudelta kymmenen kotivoittoa, yksi enemmän kuin koko viime kaudelta.

Bulls on kymmentenä itälohkossa. Minnesota on länsilohkon häntäpäässä.

Chicago kohtaa seuraavaksi perjantaina Sacramenton.

Ykkösvaraus Williamson debytoi viimeinkin

Samaan aikaan kun Bulls isännöi Minnesotaa, koripallomaailman päähuomio oli New Orleansissa, jossa viime kesän ykkösvaraus Zion Williamson teki NBA-debyyttinsä.

Zion Williamson lähikuvassa.
Zion Williamsonilla oli onnistunut debyytti.Getty Images

New Orleans Pelicans varasi Duken yliopiston kasvatin viime kesänä ja hänestä odotetaan liigaan supertähteä, mutta alkukausi jäi Williamsonilta väliin polvivamman takia. Viime viikkoina hän on kuitenkin jo harjoitellut joukkueen kanssa, ja keskiviikkona koitti viimein ensimmäisen ottelun aika.

Williamson, 19, teki ensimmäisellä NBA-ottelussaan 22 pistettä ja oli heti jaetusti joukkueensa paras pistemies. Hän otti myös seitsemän levypalloa Pelicansin hävitessä San Antonio Spursille 117–121.

Williamson upotti ensimmäisellä puoliskolla vain yhden heiton, mutta rohmusi toisella puoliajalla 20 pistettä. Hän teki ottelun jälkipuoliskolla peräti 17 perättäistä pistettä.

Kovasta heikkotarkkuudestaan tunnettu nuorukainen upotti 11 pelitilanneheitostaan kahdeksan, mukaan lukien kaikki neljä kolmosyritystään. Peliaikaa Williamson sai 18 minuuttia.

Lue myös:

Lauri Markkasella hankala ilta – "Olemme puhuneet siitä"

Chicagolle makea kirivoitto, Markkanen Bullsin toiseksi paras pistemies

Lauri Markkasella hankala ilta – "Olemme puhuneet siitä"

Markkanen hiipui ottelun jälkipuoliskolla – "Voisin luultavasti hyökätä korille vähän useammin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat