Seksuaalisesta häirinnästä epäiltyä tennisvalmentajaa vastaan ei nosteta rikossyytettä – Tennisliiton mukaan valmentaja ei ole tällä hetkellä lajin kanssa tekemisissä

Tennisliitto purki valmentajan väliaikaisen toimintakiellon syyttäjän päätöksen jälkeen.

tennis
Kuvituskuva.
Kuvituskuva. Kuvan pelaaja ei liity tapaukseen.AOP

Helsingin Sanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan kihlakunnansyyttäjä ei nosta rikossyytettä seksuaalisesta häirinnästä epäiltyä tennisvalmentajaa vastaan.

Valmentajaa epäiltiin urheilijoidensa seksuaalisesta häirinnästä. Rikosilmoituksen asiasta teki entinen valmennettava.

Kihlakunnansyyttäjä Nina Keskisen loppuraportissa mainittiin Helsingin Sanomien mukaan, että syyte jätettiin nostamatta, sillä "ei ole olemassa todennäköisiä syitä rikoksesta epäillyn syyllisyyden tueksi".

Lokakuussa Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEKin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen vahvisti, että tutkintapyynnön tehnyt pelaaja ei ollut ainoa urheilija, joka raportoi valmentajan epäasiallisesta käyttäytymisestä. Viime toukokuussa Tennisliitto tilasi SUEKilta selvityksen, jossa kävi ilmi, että tennisvalmentaja oli syyllistynyt tekoihin, jotka eivät ole urheilun eettisten periaatteiden mukaisia.

Tennisliitto antoi valmentajalle väliaikaisen toimintakiellon tutkinnan ajaksi. Liiton toimitusjohtaja Teemu Purho vahvistaa, että toimintakielto purettiin kihlakunnansyyttäjän päätöksen jälkeen.

– Käsittääkseni kyseinen valmentaja ei ole kuitenkaan tällä hetkellä tenniksen parissa tekemisissä, Purho kertoi Yle Urheilulle.

Lue myös:

SUEKin selvitys: Suomalaiset tenniksen pelaajat ovat kokeneet seksuaalista häirintää – kohteena nuoret naiset, tekijöinä miesvalmentajat

Tennisliitto tekee seksuaalisesta häirinnästä selvityksen Suekin kanssa

Tennisliiton kurinpitolautakunta määräsi seksuaalisesta häirinnästä epäillyn valmentajan kilpailu- ja toimintakieltoon

SUEK taustoitti Suomen tenniksen häirintätapausta - valmentajan epäasiallisesta käyttäytymisestä ilmoittivat muutkin kuin vain tutkintapyynnön tehnyt pelaaja

Tennisvalmentajaa epäillään suomalaisurheilijoiden seksuaalisesta häirinnästä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat