Suora

 • Miehet 15 km (P)
 • Urheilustudio Lahdessa
 • joukkuesprint 2x7,5 km
 • Urheilustudio Lahdessa
 • Joukkuemäki HS 130
 • Urheiluruutu
 • Muodostelmaluistelun SM, lyhytohjelma
 • Urheilustudio Lahdessa
 • Muodostelmaluistelun SM
 • Urheiluruutu
 • Freestylen MC: Destne, big air

Uskomaton aloitus arvokisataipaleelle! Orihara ja Pirinen raivasivat tiensä vapaatanssiin – yhteisiä harjoituksia takana vain kahdeksan kuukautta

Jäätanssipari Yuka Orihara ja Juho Pirinen eteni vapaatanssiin taitoluistelun EM-kisoissa Grazissa Itävallassa.

taitoluistelu
Yuka Orihara ja Juho Pirinen

Jäätanssipari Yuka Orihara ja Juho Pirinen jatkaa jäätanssin vapaaohjelmaan taitoluistelun EM-kisoissa Grazissa. Orihara ja Pirinen keräsivät 64,49 pistettä torstain lyhyttanssissa. He ylsivät pisteillään sijalle 16.

Jatkoon eteni 20 parasta paria.

Saavutus on sikäli merkittävä, että kaksikko on harjoitellut yhdessä vasta huhtikuusta lähtien. Ensimmäisen kerran Orihara ja Pirinen kilpailivat yhdessä syyskuussa Italiassa.

– Ei ollut helppo paikka lähteä tänne, sillä jäätanssissa vie yleensä aikaa, että parin oppii tuntemaan. Nyt fiilikset ovat tosi mahtavat. Tavoittelimme paikkaa vapaaohjelmaan, Pirinen kertoi Yle Urheilulle suorituksen jälkeen.

Orihara ja Pirinen kokosivat 37,38 pistettä teknisistä elementeistä, mihin kaksikko oli suhteellisen tyytyväinen.

Kaksikon ennätyspisteet lyhyttanssista ovat 67,01.

– Saimme hyvän kokonaisuuden. Kaikki harjoituksissa treenatut elementit osuivat kohdilleen ja elementtien tasot olivat tarpeeksi korkealla. Ainoastaan askelsarjoissa jäi yksi vaikeustaso saavuttamatta. Ennätyspisteitä ei tullut, mutta olemme tyytyväisiä kokonaispisteisiin, Pirinen kertasi.

Kaksikon nopea kehitys on puhuttanut jo jonkin aikaa taitoluistelupiireissä. Pirinen uskoo, että suurin syy hyvälle menestykselle on se, että parilla on hauskaa yhdessä jäällä.

– Se välittyy katsomoon ja tuomareille. Lisäksi kunnioitamme toisiamme ja teemme joka päivä yhteen hiileen puhaltaen kovasti töitä. Se tuottaa tulosta.

Vapaaohjelma käydään lauantaina.

Lyhyttanssin jälkeen ykkössijaa pitää ranskalaispari Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron. He keräsivät 88,78 pistettä.

Muokattu 23.1.2020 kello 17.12: Lisätty Oriharan ja Pirisen sijoitus.

Lue myös:

Taitoluistelun EM-kisoista odotetaan historiallisia hyppyjuhlia – ensikertalaisille povataan jopa kolmoisvoittoa

Nikamamurtuma pitää Suomen jäätanssin ykkösparin sivussa viikkoja – vasta puoli vuotta yhdessä harjoitellut haastajapari ihastuttaa kehityksellään: "Jo ensimmäisessä kilpailussa yleisö rakasti heitä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat