Tähänkö kaatui Martin Fourcaden ykkössija? Ranskalainen kaatui naamalleen ja isyyslomalta palannut Johannes Bö juhli voittoa

Johannes Thingnes Bö palasi voittojen tielle ampumahiihdon maailmancupissa Pokljukassa.

ampumahiihto
Martin Fourcade
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Norjan Johannes Thingnes Bö voitti Pokljukan normaalimatkan kilpailun ennen maailmancupia johtavaa Ranskan Martin Fourcadea ja kisan yllättäjää, Ranskan Fabien Claudea. Kolmikko ampui kaikki neljä paikkaa puhtaasti.

Reilu viikko sitten isäksi tullut Johannes Thingnes Bö jätti perheenlisäyksen takia Oberhofin ja Ruhpoldingin kisat väliin ja valitteli unenpuutetta ennen Pokljukan kisaa. Itse kisassa väsymystä ei kuitenkaan näkynyt, sillä norjalainen oli ladulla huippuvauhdissa ja ampumapaikallakin tahti oli tuttua.

– Luulin, että lapsen saaminen olisi mahtavin tunne elämässäni, mutta se oli vieläkin enemmän, Bö kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Kun Bö oli kotona, Martin Fourcade juhlisti neljää nerättäistä voittoa henkilökohtaisissa kisoissa. Pokljukan normaalimatkan kisassa ranskalainen oli Bötä perässä parin sekunnin verran, mutta toisen pystypaikan jälkeen ero repesi lisää Fourcaden kompuroitua.

Fourcadella oli ensin vaikeuksia saada sauvojaan mukaan ampumamatolta, ja juuri vauhtiin päästyään hän kaatui suoraan naamalleen. Tähän hukkaantui muutama sekunti aikaa.

Fourcade oli hiihtoladulla Bötä puoli sekuntia nopeampi, mutta ampumapenkalla Fourcade käytti enemmän aikaa valmisteluihin ja ampui rauhallisemmalla tahdilla. Kaksikon välinen ero maalissa oli 11,4 sekuntia.

– Olin aika hidas alkuosassa kisaa, mutta pystyin aloittamaan puhtaalla ammunnalla ja sen avulla pystyin hiihtämään kovempaa, Bö totesi.

Fourcade halusi kisan jälkeen keskittyä enemmänkin joukkueeseen ja Fabien Claudeen kuin omaan suoritukseensa. Claude kuuli keskiviikkona, että hänen isänsä on ollut moottorikelkkaonnettomuuden jälkeen kadoksissa tiistaista lähtien.

– Urheilullisesti se oli hyvä kisa ja olen tyytyväinen. En voinut tehdä enempää tänään. Sitä sanotaan, että kun elämä on vaikeaa, niin silloin ymmärtää vieressä olevien arvon. Olen ylpeä siitä, mitä teimme joukkueena.

Kisan kolmannestakin sijasta käytiin tiukkaa taistoa, sillä sekä Claude että Saksan Philipp Nawrath ampuivat puhtaasti. Aikoinaan junioreiden MM- ja EM-kisoissa mitaleita saavuttanut ja tällä kaudella tasoaan nostanut Claude oli ladulla nopeampi ja nappasi kolmannen sijan 11 sekunnin erolla.

Suomalaisista parhaiten onnistui Tero Seppälä, joka ei kuitenkaan saanut haluamaansa nolla-ammuntaa. Seppälä ampui peräti neljä sakkominuuttia ja putosi maailmancupin pisteiden ulkopuolelle 48. sijallaan.

– Tänään kuitenkin minuutti ohilaukauksista, niin olisi pitänyt käyttää vähän kauemmin aikaa ja ottanut ne taulut sieltä. Nyt kun katsoo tuloksia, niin ehkä liikaakin olen varonut sitä, että ollaan korkealla, Seppälä sanoi viitaten kisapaikan noin 1 400 metrin korkeuteen.

Myös Olli Hiidensalo ampui neljä ohilaukausta ja sijoittui 84:nneksi. Jaakko Ranta onnistui ampumaan suomalaisista parhaiten, vain kaksi ohilaukausta ja sijoittui kisassa 80:nneksi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lisäys kello 18.41: Lisätty tieto Fabien Clauden isän katoamisesta.

Lue myös:

Ranskalaisampumahiihtäjä ylsi yllättäen palkintokorokkeelle tuoreesta perhetragediasta huolimatta – norjalainen kilpakumppani purskahti itkuun kisan jälkeen

Pokljukan rallirata ei pelota suomalaismiehiä, vaikka viisi vuotta sitten Hiidensalo poistui stadionilta ambulanssilla – "Siellä se sama tiukka kurvi on edelleen"

Kaisa Mäkäräinen vakuuttaa parantuneensa flunssasta – suomalaistähti ihmeissään kisaviikonlopun erikoisesta ohjelmasta: "En tiedä, olenko urallani ikinä hiihtänyt niin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat