Suora

  • Elävä arkisto esittää

Kimmo Kinnunen ei jatka Kiinan keihäänheittäjien päävalmentajana – työsuhde päätettiin vuodenvaihteessa

Vuoden 1991 maailmanmestarin pesti Kiinan keihäänheittäjien päävalmentajana päättyi yllättäen.

yleisurheilu
Valmentaja Kimmo Kinnunen yleisurheilun kotimaisen GP-sarjan kilpailussa Lapinlahdella 17. heinäkuuta 2019.
Kimmo Kinnunen valittiin valmentamaan Kiinan keihäänheittäjiä vuoden 2018 lopussa.Timo Hartikainen/Lehtikuva

Yle Urheilun tietojen mukaan Kimmo Kinnunen ei jatka Kiinan keihäsmaajoukkueen päävalmentajana. Kinnunen, 51, ehti toimia pestissä loppuvuodesta 2018 alkaen.

Kinnusen sopimuksen oli määrä kestää kesällä järjestettäviin Tokion olympialaisiin saakka, mutta kiinalaiset vapauttivat Kinnusen tehtävästään vuodenvaihteessa. Yle Urheilu on saanut vahvistuksen työsuhteen päättymiselle useasta eri lähteestä, mutta ei ole tavoittanut Kinnusta kommentoimaan asiaa.

Kinnunen on toiminut muun muassa Suomessa keihäänheiton lajivalmentajana vuosina 2008–2016 ja valmentanut latvialaisen Zigismunds Sirmaisin Euroopan mestariksi vuonna 2016.

Kinnusen reilun vuoden pituisen Kiina-pestin parhaat tulokset nähtiin viime syksynä Dohan MM-kisoissa, kun Liu Shiying saavutti naisten keihäässä hopeaa ja Lü Huihui pronssia. Keväällä 2019 Huihui voitti myös kultaa Aasian mestaruuskisoissa. Miehissä kiinalaisheittäjät jäivät MM-finaalin ulkopuolelle, ja Aasian kisoissa Liu Qizhen oli parhaana viides.

Kinnunen toimii yhä parakeihäänheitossa kymmenen arvokisamitalia voittaneen Marjaana Heikkisen valmentajana. Omalla urallaan Kinnunen saavutti vuoden 1991 Tokion MM-kullan lisäksi MM-hopeaa Stuttgartissa vuonna 1993.

Lue myös:

Naisten keihäässä nähtiin jättiyllätys: 12 kisaa putkeen voittanut Lyu jätettiin pronssille, Barber teki historiaa

Leikkauksen jälkeen halvaantuneen Marjaana Heikkisen oli vaikea hyväksyä vammautumistaan – "Urheilun ansiosta hyväksyn itseni yhteiskuntaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat