Kommentti: KooKoolla on nyt suuri menestyssauma, mutta asemien vakiinnuttaminen SM-liigan kärkipaikoilla on tulevina kausina vaikeaa

Miten KooKoo pysyy menestyksen syrjässä kiinni, kun tämän kauden joukkueesta suurimmalta osalta loppuvat sopimukset toukokuussa, kysyy Yle Urheilun Jussi Saarinen.

Jääkiekon miesten SM-liiga
KooKoo
KooKoo on noussut jääkiekon liigakauden yllättäjäksi. AOP

Tätä SM-liigassa onkin odotettu.

KooKoo on kabinettipäätöksillä muutama vuosi sitten SM-liigaan nostetuista seuroista ensimmäinen, joka on koko kauden ajan pystynyt pelaamaan todistettavasti takuuvarmaa, voittavaa jääkiekkoa ilman suurempia romahduksia tai ilkeitä tappioputkia.

KooKoo on ollut kauden 2019-20 aikana liigan perinteisille, isoille mahtiseuroille kaikkea muuta kuin pisteautomaatti – päinvastoin. KooKoo kamppailee joka ilta uskottavasti voitoista, oli vastassa kuka tahansa. SM-liigakauden isoa tarinaa kirjoitetaankin juuri nyt Kouvolassa: Kymen vauhdikas "muukalaislegioona" taistelee täysillä jo suorasta puolivälieräpaikasta.

KooKoo on Sportin ja Jukureiden kolmikosta ensimmäinen, joka on pystynyt tuomaan SM-liigaan aidosti sellaista lisäarvoa, mitä liigaan nostetuilta seuroilta on odotettukin: pienen kaupungin voittava joukkue sekä ennakkoluuloton, luisteluvoimainen ja viihdyttävä taitoryhmä.

Viidennellä liigakaudellaan KooKoo aikoo päästä jo kunnolla menestyksen syrjään kiinni ja metsästämään isoja päänahkoja kevään pudotuspeleissä.

KooKoo ei ole tullut SM-liigaan enää vain osallistumaan tai olemaan joukon jatkeena vaan luomaan näkyvää menestystä.

Mutta SM-liiga jatkuu tulevinakin vuosina. Liiga on kuin jatkuva ultramaraton, jossa pelillinen uskottavuus on hankittava joka kausi. Juuri tässä on KooKoon kohtalonkysymys jo ensi kaudella.

Miten KooKoo pysyy menestyksen syrjässä kiinni, kun tämän kauden joukkueesta suurimmalta osalta loppuvat sopimukset toukokuussa? Heidän joukossaan ovat tietysti onnistuneet ulkomaalaisvahvistukset. Tilanne ei ole kouvolalaisseurassa uusi. Moni KooKoon kärkinimistä on lähtökohtaisestikin seurassa vain kääntymässä ja hakemassa potkua isompiin ympyröihin, isompiin liigoihin.

Parhaat viedään aina päältä ja näillä markkinoilla KooKoolle jää armotta luu käteen.

KooKoon seurajohdolla on hikinen tehtävä muovata jo ensi kauden joukkueesta yhtä kilpailukykyinen kuin nyt on nähty. Seuran urheilutoimenjohtajan pelisilmä on ollut lähes täydellinen, mutta nyt tuota pelisilmää tulevien pelaajien naaraamisessa ja joukkueen kokoamisessa tarvitaan vieläkin enemmän.

KooKoo saattaa päästä kunnon menestykseen kiinni juuri nyt, mutta asemien vakiinnuttaminen liigan kärjen tuntumasta on sille jatkossa todella vaikeaa.

Lue lisää:

Huima kausi on pistänyt KooKoossa tavoitteet uusiksi – pistekuningas Haatajalta kova lupaus: "Jos voitamme Suomen mestaruuden, lopetan urani"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat