Federer nousi kuilun partaalta – uskomaton neljän tunnin trilleri tuttua mörköä vastaan päättyi sveitsiläisen voittoon

Roger Federer voitti John Millmanin yli neljän tunnin taistelun jälkeen Australian avoimissa.

urheilu
Roger Federer tuulettaa.
Getty Images

Tennislegenda Roger Federer joutui urakoimaan Australian avoimen tennisturnauksen kolmannella kierroksella todella pitkän kaavan mukaan. Federer kohtasi isäntämaan John Millmanin, josta alkaa muodostua sveitsiläiselle melkoinen painajainen.

Australian avoimissa ratkaisuerässä tilanteessa 6–6 mennään pitkään kymmenen pisteen tie-breakiin. Nyt siihen jouduttiin ja Millman johti katkaisupeliä jo 8–4. Federer nousi kuitenkin voittoon numeroin 4–6, 7–6, 6–4, 4–6, 7–6(10–8).

Ottelua pelattiin yli neljä tuntia ja se päättyi lähempänä yhtä yöllä.

Millman on 30-vuotias perustason ATP-pelaaja, jolla ei ole suuria saavutuksia. Hän voitti kuitenkin sitkeällä pelillään Federerin yllättäen vuoden 2018 US Openin neljännellä kierrroksella. Se pantiin sillloin pitkälti äärimmäisen kuumien ja kosteiden olosuhteiden sekä niistä johtuneen Federerin vaisun pelin piikkiin. Millman näytti kuitenkin nyt uudestaan olevansa vaikea vastustaja Federerille.

Federerin alku oli vaikea ja avauserä meni Millmanille. Toinen erä eteni tasaisena loppuun asti, mutta sveitsiläinen onnistui viemään sen tie-breakissa. Kolmannen erän lopussa Federer mursi, vei erän ja siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Sitkeä Millman kuitenkin vei neljännen erän ja oli viidennessä jo todella lähellä voittoa. 38-vuotias sveitsiläinen hallitsi kuitenkin hermonsa paremmin lopussa ja eteni neljännelle kierrokselle, jossa vastaan tulee Unkarin Marton Fucsovics.

Voitto oli Federerille uran 100:s otteluvoitto Australian avoimissa. Wimbledonissa hänellä on 101 otteluvoittoa. Kellään muulla miespelaajalla ei ole sataa voittoa samassa Grand Slam -turnauksessa.

Lue myös:

Jymy-yllätys Australian avoimissa: 15-vuotias voitti hallitsevan mestarin – "Tämä on hullua"

Caroline Wozniackin tennisura päättyi, Williamsille yllätystappio

Henri Kontinen jatkoon myös sekanelinpelissä, seuraava nelinpelivastus selvillä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat