Suora

  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, perjantai
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Hävinnyt hymy: Jesse Puljujärvi kadotti ilon NHL:ssä - palatessaan hän haluaa olla oikeasti valmis
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kuukauden pään ympärillä kiristänyt vanne löystyi viime viikonloppuna, mutta Ristomatti Hakola ei vielä uskalla tuulettaa

Onko vaikeuksista ja tahmeasta menosta kärsineen Ristomatti Hakolan suunta kääntynyt ylöspäin? Oberstdorfin MM-maisemissa hän pääsee näyttämään nykykuntonsa bravuurimatkallaan.

hiihto
Ristomatti Hakola
Ristomatti Hakola onnistui mainiosti Nove Mestossa. Jatkuuko tahti myös Oberstdorfissa?European Pressphoto Agency EPA

Maastohiihtäjä Ristomatti Hakolan kulunut kausi on ollut melkoista vuoristorataa. Hakolan kilpailukausi alkoi kotimaassa vallan mainiosti, mutta maailmancupin käynnistyttyä tulokset ovat olleet hänen tasoonsa nähden heikkoja. Ainoastaan ennen joulua tullut Planican pariviestin kolmossija voidaan laskea onnistumiseksi. Suurimmaksi osaksi heikot tulokset ovat johtuneet tulehtuneesta varpaasta ja sen aiheuttamasta kilpailutauosta.

Viime viikonloppuna Nove Mestossa aurinko paistoi vihdoin Hakolallekin. 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa hän sijoittui 18:nneksi ja nousi seuraavan päivän 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajossa 12:nneksi. Jälkimmäinen oli Hakolan paras sijoitus maailmancupissa tänä talvena.

– Vanne pään ympärillä löystyi aika paljon. Kyllä se on kuukauden ajan kiristänyt ja ollut aika tiukalla, Hakola naurahti Yle Urheilun haastattelussa.

Kestävyysurheilussa ei jaella pikavoittoja, mutta viime viikonlopun perusteella voisi sanoa, että Hakolan suunta näyttäisi olevan ylöspäin.

– Katsotaan nyt, kuinka monta viikonloppua se kestää ja olenko lähtenyt oikeaan suuntaan. Ei vielä nosteta sormea pystyyn, että olisin onnistunut, Hakola jarrutteli.

– Mutta viime viikonloppuna jaksoin jo hiihtää.

Sunnuntaina edessä bravuurimatka

Tänä viikonloppuna hiihdon maailmancup jatkuu Oberstdorfissa, jossa kisataan ensi vuonna maailmanmestaruuksista. Lauantaina ohjelmassa on yhdistelmäkilpailu, joka ei yleensä ole kuulunut Hakolan repertuaariin.

– Vantaan SM-kisoissa pari vuotta sitten olen tainnut edellisen kerran sitä hiihtää. Tutustutaan nyt MM-kisamaisemiin sitä kautta, hän hymähti ja sanoi lähtevänsä kisaan taistelemaan.

– Ihan hyvän nousun ovat saaneet rataan, ja MM-kisoihin lyödään vielä lisää nousua. Luulen, että siinä pääsee maitohapoille.

Sunnuntaina Hakola pääsee näyttämään kunnolla tämän hetken kuntonsa, sillä silloin ohjelmassa on perinteisen hiihtotavan sprintti. Se on Hakolan bravuurimatka.

– Ennen kisaviikonloppua virettä on aina vaikea sanoa. Kun kello laitetaan käyntiin, tilanteen näkee. Jos laiva on lähtenyt vähänkään kääntymään, niin silloin pitäisi olla terävä Hakolan poika ladulla, hän vakuutti.

Lue myös:

Suomalaishiihtäjät Niskasen ja Pärmäkosken johdolla tutustumaan ensi vuoden MM-kisalatuihin Oberstdorfiin

Iivo Niskasen taistelu kakkossijasta kolmea norjalaista vastaan päättyi pettymykseen – Perttu Hyvärinen onnistui jälleen

Suomalaismiesten superpäivä yllätti Jauhojärvenkin – tällaista menestystä on tullut vapaalla viimeksi lähes 20 vuotta sitten

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat