Suora

  • Elävä arkisto esittää

"Alppihiihto ei ole lähellekään niin kova laji kuin jääkiekko" – Sami Jauhojärvi ja Marko Anttila leikkimielisessä hiihtokilpailussa

Marko Anttila ja Jokerit kävivät tekemässä palauttavan hiihtoharjoituksen Sami Jauhojärven ja Jari Isometsän johdolla.

urheilu
Sami Jauhojärvi Marko Anttila
YLE / Mikko Ahmajärvi

Jääkiekkojoukkue Jokerit kävi torstain voitokkaan Vladivostok -ottelun jälkeisenä päivänä tekemässä palauttavan hiihtoharjoituksen Oittaan laduilla Sami Jauhojärven ja Jari Isometsän johdolla. Kaikki jokeripelaajat uskaltautuivat rohkeasti suksille, vaikka osalla aikaisemmat hiihtokokemukset olivat laskettavissa yhden käden sormilla.

Marko Anttilaa ei hiihtäminen jännittänyt, ja "Mörkö" osoittautui vähintäänkin kelpo sivakoijaksi. Anttilalle oltiin tuotu paikalle koon 49 monot, ja pienen testailun jälkeen miehelle löydettiin sopivat sukset ja sauvat, ja jokerihyökkääjä pääsi koittamaan suksien luistoa Oittaan puolentoista kilometrin ladulla.

Anttilan hiihtotahti näytti sen verran verkkaiselta, että Jauhojärvi uskalsi haastaa yli kaksimetrisen kiekkoilijan pienimuotoiseen tasatyöntökilpailuun. Viime kevään kiekkosankarille annettiin kuitenkin pieni etumatka, jotta kilpailusta saatiin tasaväkinen.

Sami Jauhojärvi
Sami Jauhojärvi oli luottavaisin mielin ennen kilpailua Marko Anttilaa vastaan.YLE / Mikko Ahmajärvi

– Nyt tuli vastustaja aliarvioitua, Jauhojärvi kiteytti heti kisan jälkeen.

Anttila oli ylivoimainen, eikä selkeästi ollut paljastanut kaikkia paukkujaan lämmittelyssä. Kun Sami Lepistö lähetti kisaajat matkaan ampaisi "Mörkö" liikkeelle kuin tykin suusta. Lumi pölisi ja jalat viuhtoivat aivan uudennäköisesti, eikä Jauhojärvellä ollut mitään mahdollisuuksia saada Anttilaa kiinni.

– No tuon matkan jaksoin vielä, mutta jos oltaisiin menty pidempi matka, niin olisin hyytynyt kyllä, vaatimaton Anttila kommentoi kisan jälkeen.

Jauhojärvi kommentoikin, että etumatkaa ei olisi pitänyt antaa Anttilalle yhtään, ja lähetti terveisiä Yle Urheilun alppihiihdon asiantuntijalle Kalle Palanderille.

– Tänään oli maailman paras tasatyöntäjä edessä. Palanderin kanssa on tottunut siihen, että sille pitää antaa paljon etua. Tämä todistaa sen, että alppihiihto ei ole lähellekään niin kova laji kuin jääkiekko, Jauhojärvi sivalsi leikkimielisesti Anttilan nyökytellessä hyväksyvästi vieressä.

Jauhojärvi, Pihlström, Niemi, Lepistö, Kontiola
Olympiamitalistit Sami Lepistö, Antti Pihlström, Sami Jauhojärvi, Antti Niemi ja Petri Kontiola yhteiskuvassa.YLE / Mikko Ahmajärvi

Marko Anttila osoittautui myös kovaksi hiihtofaniksi, joka seuraa niin hiihtoa, ampumahiihtoa, yhdistettyä kuin mäkiyppyäkin silmä kovana. Varsinkin Iivo Niskasen hiihtoa on tullut seurattua tarkasti. Terveisetkin lähtivät Oberstdorfin suuntaan, että varsinkin Niskasen vapaan hiihto on tällä kaudella näyttänyt hyvältä.

– Kerran olen nähnyt Iivon livenä Lahdessa kun mies hiihti kultaa. Mutta TV:stä katson kyllä kaikki kilpailut, Anttila kertoo.

Varsinkin osalle Jokerien ulkomaalaisvahvistuksia suksilla pystyssä pysyminen tuotti hankaluuksia. Brian O'Neill sai kädestä pitäen hyvää oppia olympiavoittaja Jauhojärveltä. Amerikkalainen tuntui oppivan melko nopeasti ja jaksoi hymyssä suin kiertää latukierroksen pariin kertaan. Tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen oli ensimmäinen pyllähtäjä ja sai kohta ladun pinnassa seuraa ruotsalaispuolustaja Viktor Löövistä. Miehet eivät olleet kaatumisesta moksiskaan, vaan nousivat nopeasti ylös ja jatkoivat matkaa joukkuekavereiden virnuillessa vieressä.

Sami Jauhojärvi, Brian O'Neill
Sami Jauhojärvi antaa Brian O'Neillille tekniikkavinkkejä.YLE / Mikko Ahmajärvi

Jauhojärvi kommentoi jokeripelaajien hiihtotaitoja harjoituksen jälkeen. Anttila sai ansaitutusti kehuja.

– Intoa oli enemmän kuin taitoa tänään kaiken kaikkiaan, mutta sitähän täältä oltiin hakemassa. Marko on näköjään ottanut mallia Mietaasta, isoa tasatyöntöä ja kädet melkein viistivät maata. Ihan miehekkään näköistä menoa, Jauhojärvi totesi Anttilan hiihdosta.

Lue myös:

Jokerit palasi KHL:n kotipeleissään voittokantaan – katso, kuinka Lepistö nousi helsinkiläisten sankariksi ja Niemi katkaisi synkän putkensa

Tänä viikonloppuna lasketaan legendaariset kisat, joista toista Kalle Palander kutsuu “rytmittömäksi p***aksi”, mutta toista kunnioittaa muiden tapaan – “Kaikki pelkäävät Kitzbühelin syöksyä”

Suomalaishiihtäjät Niskasen ja Pärmäkosken johdolla tutustumaan ensi vuoden MM-kisalatuihin Oberstdorfiin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat