Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Kaisa Mäkäräinen on valmis kumpaan viestiin tahansa – harmitteli jalkojensa tärinää päivän kisassa: "Kroppa ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla"

Kaisa Mäkäräinen ampui peräti seitsemän ohilaukausta Pokljukan normaalikisassa.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräinen harmitteli virheitä ampumapenkalla.AOP / imago sportfotodienst

Kaisa Mäkäräisen normaalimatkan kisa Pokljukassa meni piloille ampumapenkalla, sillä hän ampui peräti seitsemän ohilaukausta. Se tiesi seitsemää sakkominuuttia ja sijaa 65. Mäkäräinen hävisi voittaja Denise Herrmannille 7.39.

Mäkäräinen tuskaili maalissa etenkin pystyammuntaansa, jossa hän ampui molemmilla paikoilla kaksi ohilaukausta.

– Molemmat pystyt menivät vähän samalla tavalla kuin Ruhpoldingsissa, siinä tuli aika paha tärinä jalkoihin. En oikein osaa sanoa, mistä se johtuu, sillä sitä ei tänä talvena muulloin ole ollut, Mäkäräinen totesi Yle Urheilun haastattelussa.

Mäkäräisen laukaukset eivät olleet pystypaikoilla nipussa, mikä kertoi siitä, ettei hän saanut ammuntaa hallintaansa. Mäkäräinen uskoikin, että jalkojen tärinä oli kiinni hänen fyysisestä olotilastaan. Suomalainen on ollut Oberhofin kisaviikonlopun jälkeen flunssainen.

– Tuntuu, ettei kroppa toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Eikö sitten vain jalat palaudu ja rentoudu tuossa? Pystyt ovat tosi vaikeita ampua, kun jalat tärrää.

Ei parasta odotettavissa

Mäkäräinen ei onnistunut tänään makuuammunnassakaan, vaan ampui niissä kolme ohilaukausta. Nuo sakkominuutit jäivät harmittamaan Mäkäräistä pystyjä enemmän.

– Ensimmäisellä makuulla ensimmäinen sakko vähän heilahti. Siinä olisi pitänyt vain rohkeammin panna peli poikki ja ottaa se viimeinen laukaus huolella. Meni vähän samassa syssyssä kaksi ohilaukausta, hän harmitteli ja myönsi, ettei oikein tiedä, mikä viimeisen ohilaukauksen aiheutti.

– Yritin ottaa sen varman päälle, mutta silti sieltäkin ykkönen. Harmittavia virheitä.

Vaikka Mäkäräinen oli päivän kisassa viidenneksi nopein hiihtäjä, ei hänen mielestään meno ladullakaan ollut hyvän tuntuista.

– Sanoin ennen kisaa jo lähtöalueella hierojalle, että on vähän sellaiset jalat, ettei ehkä ihan parasta ole odotettavissa, hän hymähti.

Kolme perättäistä kisaa

Lauantaina Pokljukassa kilpaillaan viesteissä. Ensin ohjelmassa on sekapariviesti ja toisena sekaviesti. Helmikuun MM-kisoja ajatellen sekaviesti on Suomen joukkueelle erittäin tärkeä, mutta heti kisan Mäkäräinen ei ollut varma, kumpaan viestiin Suomi osallistuu.

Mäkäräinen vakuutti kuitenkin olevansa valmis kisaamaan kummassa tahansa kisassa, vaikka se tietäisi hänelle kolmea perättäistä kisaa. Sunnuntaina kilpaillaan yhteislähtökisat.

– Minun puolestani viesti on vielä ohjelmassa. Koitetaan saada se yksi viestijoukkue ainakin kasaan. Pitää nyt vain keskustella valmentajien kanssa, mihin viestiin lähetään ja millä joukkueella, Mäkäräinen sanoi.

Lue myös:

Mäkäräisen ammunta meni täysin poskelleen – Eder nousi hyvälle sijalle

Flunssasta toipunut Mari Eder venyi hyvään suoritukseen, vaikka joutui hiihtämään sykemittarin kanssa – "Minä vihaan sitä!"

Kaisa Mäkäräinen vakuuttaa parantuneensa flunssasta – suomalaistähti ihmeissään kisaviikonlopun erikoisesta ohjelmasta: "En tiedä, olenko urallani ikinä hiihtänyt niin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat