Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Flunssasta toipunut Mari Eder venyi hyvään suoritukseen, vaikka joutui hiihtämään sykemittarin kanssa – "Minä vihaan sitä!"

Lähtökohdat olivat Pokljukan normaalikisassa Mari Ederiä vastaan, mutta hän venyi silti ehjään suoritukseen.

ampumahiihto
Mari Eder
Mari Ederin 16. sija oli yksi hänen kauden parhaitaan henkilökohtaisissa kisoissa.Getty Images

Mari Ederin lähtökohdat Pokljukan normaalimatkan kisaan eivät olleet kaksiset, sillä hän oli sairastellut viime aikoina, kisapaikka oli korkeassa ilmanalassa ja kovassa maastossa. Lisäksi normaalimatkan luonteeseen kuuluu se, että ampumapenkalla pitäisi onnistua, eikä Ederin sihtikään ole viime kisoissa ollut aivan kunnossa.

Tästä huolimatta Eder onnistui kisassa hyvin. Hän ampui kaksi ohilaukausta ja oli lopputuloksissa 16:s. Hän hävisi voittaja Denise Herrmannille 3.39. Sijoitus oli yksi Ederin kauden parhaita, sillä hän on tänä talvena sijoittunut vain kaksi kertaa paremmin. Oberhofin pikakisassa hän sijoittui 12:nneksi ja Annecyn yhteislähdössä 13:nneksi.

– Lähtökohtiin nähden se oli hyvä ja ehjä suoritus. Jouduin vähän rajoittamaan hiihtämistä, lähdin rauhallisesti liikkeelle ja katsoin, josko kone käynnistyisi sairastelun jälkeen, Eder kertoi Yle Urheilulle kisan jälkeen.

– Keuhkot ovat palautuneet hyvin, mutta hiihdin sykemittarin kanssa. Se ei minusta ole kilpahiihtoa. Minä vihaan sitä!

Eder ampui ensimmäiseltä makuupaikalta ja ensimmäiseltä pystypaikalta yhden ohilaukauksen. Makuupaikan ohilaukausen jälkeen Ederin rytmi oli rikkoontua, mutta hän pystyi korjaamaan tilanteen ansiokkaasti.

Sen sijaan pystypaikalla Eder ei onnistunut virheen korjauksessaan yhtä hyvin.

– Siinä oli lähdössä tosi iso virhe, mutta sain sen takaisin. Vaikka tein sen korjauksen, niin silti se jäi pystyyn, hän harmitteli.

– Viimeiset kaksi ammuntaa olivat sitten rytmillisesti parempia ja kohtuullisen sujuvia.

Eder aikoo näillä näkymin tehdä täyden kisaviikonlopun, vaikka se tarkoittaa kolmea perättäistä kilpailua. Huomiselle viestipäivälle Suomi aikoo panna joukkueen joko sekapariviestiin tai sekaviestiin. Eder on valmis kumpaan tahansa.

– Ellei nyt tule takapakkeja, eikä tällä hetkellä siltä tunnu. Sain hyvän, kontrolloidun kisan, hän vakuutti.

Lue myös:

Kaisa Mäkäräinen on valmis kumpaan viestiin tahansa – harmitteli jalkojensa tärinää päivän kisassa: "Kroppa ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla"

Mäkäräisen ammunta meni täysin poskelleen – Eder nousi hyvälle sijalle

Kaisa Mäkäräinen vakuuttaa parantuneensa flunssasta – suomalaistähti ihmeissään kisaviikonlopun erikoisesta ohjelmasta: "En tiedä, olenko urallani ikinä hiihtänyt niin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat