Suora

 • Urheilustudio MM-hiihdot 26.2.
 • M Yhdistetyn mäkiosuus HS 106
 • Urheilustudio MM-hiihdot 26.2.
 • Rovaniemi, live EK 1
 • StarCraft 2: IEM Katowice 2021
 • Urheilustudio MM-hiihdot 26.2.
 • M yhdistetyn hiihto-osuus 10 km
 • Urheilustudio MM-hiihdot 26.2.
 • Naisten joukkuemäki HS 106, 1. kierros
 • Rallin MM, Rovaniemi, live EK 2
 • Urheilustudio MM-hiihdot
 • Naisten joukkuemäki HS 106, 2. kierros
 • Urheilustudio MM-hiihdot 26.2.
 • Rovaniemi, perjantain huippuhetket
 • Urheiluruutu

Pärmäkoski tarvitsi edellisessä yhdistelmäkisassa ilmastointiteippiä avukseen – nyt Oberstdorfin kova nousu sataa yhden naisen laariin: "Ei saa hiihtää itseltä jalkoja alta"

Krista Pärmäkoskelle sekä perinteisen että vapaan hiihtotekniikat ovat vahvoja, joten yhdistelmäkisa luonnistuu häneltä hyvin.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoski on menestynyt yhdistelmäkisoissa, vaikka matkasta harvemmin pidetään.AOP / imago sportfotodienst

Yhdistelmäkilpailu on harvalle hiihtäjälle herkkua, mutta Krista Pärmäkoski on onnistunut saavuttamaan matkalla kaksi arvokisamitalia. Pyeongchangin olympialaisissa hän sai pronssia ja Lahden MM-kisoissa hopeaa.

Tällä kaudella yhdistelmäkilpailu on ollut maailmancupin ohjelmassa vain kerran, Lillehammerissa. Tuolloin Pärmäkoski oli neljäs, vaikka kisaan valmistautuminen sujui kaikkea muuta kuin hyvin.

– Minulla hajosi mono seitsemän minuuttia ennen starttia, ja se teipattiin "jesarilla" kasaan, Pärmäkoski naurahti Yle Urheilun haastattelussa ja toivoi, ettei vastaavaa tapahdu nyt Oberstdorfissa.

Pärmäkosken mukaan hänen hyvät tuloksensa yhdistelmäkisassa ovat johtuneet siitä, että perinteisen hiihtotavan osuuden jälkeen hän on saanut vapaan tekniikkansa kulkemaan hyvin ja on pystynyt hiihtämään rennosti. Vaikka ratkaisut yhdistelmäkisoissa tehdään usein vapaan osuudella, pitää perinteisen osuudellakin onnistua, jotta vapaan osuudelle pääsee hyvissä asemissa

– Kun molemmat tekniikat ovat vahvoja, se on edesauttanut pärjäämistä. Välillä on tullut niitä huonojakin kisoja, mutta toivotaan, että nyt tulisi taas se onnistuminen, Pärmäkoski sanoi.

Mieluummin seinäpito kuin liikaa luistoa

Oberstdorfin tulevia MM-latuja on uusittu, ja ne ovat Pärmäkosken mielestä jo nyt haastavat. Ensi vuodeksi rata vielä kovenee. Yksi pahimmista kohdista radalla on sinisen lenkin nousu, jossa korkeuseroa on jo nyt 60 metriä. MM-kisoissa korkeuseroa on 80 metriä.

Pärmäkosken mukaan perinteisen suksien kanssa pitääkin olla tarkkana, että ne ovat tarpeeksi pitävät ylämäkiosuuteen. Hän ottaa suksiinsa mieluummin seinäpidon kuin liikaa luistoa.

– Keli on varmasti haastava, sillä radalla on paljon varjon paikkoja, mutta esimerkiksi se nousun loppu on auringossa. Se vaatii huollolta varmasti kovaa duunia. Harjoituksissa meillä oli hyvät tällit, joten luotan huoltoon.

Kovan nousun takia Pärmäkoski odottaa, että yksi hiihtäjä hyötyy yhdistelmäkisassa rataprofiilista.

– Kyllä se yhden naisen laariin sataa, Pärmäkoski sanoi viitaten kauden normaalimatkojen kisoja dominoineeseen Therese Johaugiin.

– Nyt pitää itse vain miettiä taktisesti, mikä on järkevä vauhti alkuun. Therese vetää varmasti kovaa, mutta siinä ei saa hiihtää itseltä jalkoja alta. Pitää kuitenkin uskaltaa hiihtää rohkeasti, ettemme ihan ilmaiseksi niitä voittoja hänelle anna.

Pärmäkoski uskoo, että muun muassa Heidi Weng ja Ebba Andersson yrittävät pysyä Johaugin vauhdissa mukana.

– Jos näyttää siltä, että Heidi ja Ebba pysyvätkin Theresen mukana, niin sitten pitää lukea sitä peliä uudestaan, hän pohti.

Lue myös:

Kuukauden pään ympärillä kiristänyt vanne löystyi viime viikonloppuna, mutta Ristomatti Hakola ei vielä uskalla tuulettaa

Katso hauska tilanne! Järkyttynyt Therese Johaug luuli, että Krista Pärmäkosken jalka murtui – sitten nauratti oikein kunnolla

Krista Pärmäkoski vahvalla kirillä neljäs – Therese Johaug jälleen pysäyttämätön kotiyleisönsä edessä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat