Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Naisleijonien kärkihyökkääjä törmäsi rajusti päin laitaa ennen joulua – vamma pysyi mysteerinä kolme viikkoa: "Henkisesti se ei ollut helpointa aikaa"

Ruotsin pääsarjassa Luulajassa pelaava Noora Tulus uskoo, että hän kuntoutuu maalis-huhtikuussa pelattaviin MM-kisoihin mennessä.

jääkiekko
Noora Tulus
Noora Tulus ehti tehdä ennen loukkaantumistaan 20 pelissä pisteet 5+19=24, vaikka kausi lähti hänen mukaansa tahmeasti liikkeelle.Tomi Hänninen

Ruotsin pääsarjassa pelaava jääkiekkohyökkääjä Noora Tulus, 24, on ollut sairastuvalla joulukuun 21. päivästä lähtien. Tuolloin Tulus kaatui pelissä Göteborgia vastaan ja törmäsi lujaa päin laitaa. Hyökkääjä ehti tilanteessa ottaa tällin vastaan vain toisella jalallaan.

Ensimmäisessä erässä tulleesta tärskystä huolimatta Tulus pelasi ottelun Göteborgissa loppuun. Hän ei osannut ajatella, että tilanteessa olisi tullut pahaa loukkaantumista.

Luulaja vei pelistä voiton luvuin 2–1 ja Tulus sai toisen syötön joukkueensa avausmaaliin.

Jouluna Tulus lepäsi perheensä parissa muutaman päivän, mutta jalka ei ottanut parantuakseen. Kun törmäyksestä oli kulunut pari viikkoa, kipu ja turvotus vain pahenivat.

– En oikein saanut apuakaan siinä alussa, että miksi jalka oli niin kipeää, Tulus kertoo puhelimitse Yle Urheilulle.

Noora Tulus
Vain päivä ennen loukkaantumistaan Noora Tulus joutui jättämään sarjapelin HV71:tä vastaan kesken saatuaan iskun päähänsä. – Se oli enemmänkin sellainen varotoimenpide, että huilasin yhden erän. Otimme sen varman päälle.Tomi Hänninen

Tuluksen jalasta otettiin röntgenkuvat, joista kivun aiheuttajaa ei löytynyt. Suomalaishyökkääjä vääntäytyi sitkeästi jäähallille toivoen, että hän pääsisi treenaamaan normaalisti.

– Henkisesti se ei ollut helpointa aikaa. Tietysti koko joukkue on aina tukena henkisesti ja fyysisesti. Yritin mennä positiivisen kautta ja selvittää asiaa. Onneksi löytyi apua ja saimme selville, miksi jalka on kipeä. Kun sain tuloksen, on olo sen jälkeen ollut huojentunut.

Tulus ehti kamppailla kipujen kanssa kolme viikkoa ennen kuin magneettikuva paljasti vasemman jalan kantapäässä murtuman.

Paluuajankohta arvoitus

Taituri ei osaa vielä sanoa, milloin hän palaa kaukaloon. Kuntoutuminen ei lähtenyt alussa toivotusti liikkeelle, kun murtumaa ei löytynyt. Hankalan alun takia Tulus on saanut eri tahoilta erilaisia ohjeita kuntoutukseensa ja siihen, kauanko hänen täytyy pitää kipsiä.

Diagnoosin jälkeen tapahtui kuitenkin käänne parempaan.

– Menemme viikko kerrallaan jalan tuntemusten ja turvotuksen mukaan. Toivottavasti kohta saan kipsin pois ja pääsisin kuntouttamaan enemmän.

Tulus on sekä sarjajoukkueessaan Luulajassa että Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueessa kärkikenttien hyökkääjä. Lisäksi hän saa vastuuta erikoistilanteissa.

Naisleijonissa Tulus on entistä tärkeämpi pelaaja, sillä viime kevään MM-kotikisojen jälkeen kolme maajoukkueen konkaria lopetti uransa. Nuorenevalle joukkueelle kentällä juonikkaasti syöttelevä Tulus on kultaakin kalliimpi.

Edelleen olen itse siinä toivossa, että ehdin vielä pudotuspeleihin ja MM-kisoihin, jos sinne valinta tulee.

Noora Tulus

Maaliskuun viimeisenä päivänä alkavien MM-kisojen suhteen Tulus on luottavaisin mielin.

– Ihan valoisalta näyttää vielä tämä loppukausi. Edelleen olen itse siinä toivossa, että ehdin vielä pudotuspeleihin ja MM-kisoihin, jos sinne valinta tulee. Vihreää valoa näyttää sen puoleen. Eiköhän tässä vielä tällä kaudella tule pelejä pelattua.

Ruotsin pääsarjan, SDHL:n pudotuspelit alkavat helmikuun 19. päivänä. Niitä kohti hallitseva mestari Luulaja on menossa kovaa vauhtia.

Lue myös:

Tuore ruotsalaistutkimus paljastaa: yksi miesjääkiekkoilija tienaa enemmän kuin naisten koko joukkue

Numerolla 13 pelannut Riikka Sallinen halusi urallaan murtaa huonon onnen myyttiä – jo yhden kauden mieletön tilasto kertoo, kuinka vakuuttavalla tavalla hän onnistui

Naisleijonien tähti voisi saada rahaa pelaamisesta, mutta Susanna Tapani pysyy poikkeuksellisessa ratkaisussaan ja vastaa viikoittaisiin sopimustarjouksiin: "Nej, tack"

Naisleijonien tähti Karvinen joutuu sivuun EHT:lta – päävalmentaja Mustonen on huolissaan päähän kohdistuvista taklauksista, jotka ovat levinneet jo naisten sarjoihin

Jääkiekkoliiton hallitus etsii rahoitusta naisten paremmille bonuksille – nykybudjetilla palkintorahojen tasavertaistaminen on vaikea tehtävä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat