Rene Rinnekangas varmisti itselleen kiireisen lauantai-illan X Gamesissa: "Antaa mennä vaan, hyvällä apinanraivolla eteenpäin"

Lumilautailija Rene Rinnekangas kilpailee lauantaina ensin päälajinsa slopestylen finaalissa ja myöhemmin big airin finaalissa Aspenissa.

lumilautailu
Rene Rinnekangas
Rene Rinnekangas kuvattuna viime vuoden X Gamesissa Aspenissa.Getty Images

Lumilautailija Rene Rinnekangas selvitti tiensä big airin finaaliin arvostetussa talviextremelajien X Games -tapahtumassa Aspenissa, Coloradossa.

Kaikki temppunsa pystyyn saanut Rinnekangas joutui jännittämään finaalipaikkaansa loppuun asti, sillä hän oli karsinnan kuudes, eli viimeinen jatkoon päässyt.

– Tuntuu erittäin hyvälle. Hauska nähdä, että pystyn tekemään isoja temppuja. Nykyään taso on niin jäätävä, että jo karsinnoissa nähtiin sellaisia temppuja, mitä ei joka kisassa edes näe, Rinnekangas iloitsi.

20-vuotiaalla on lauantaina luvassa kiireinen ilta, sillä ennen big airin finaalia hän laskee slopestylen finaalissa, johon hän pääsi viimevuotisen kakkossijansa ansiosta ilman karsintaa.

Hymyileväinen suomalaistähti kertoi olevansa innoissaan palatessaan Aspeniin, jossa hän teki vuosi sitten todellisen läpimurtonsa lumilautailun terävimpään kärkeen. Rinnekangas muistuttaa, että slopestylen finaali on hänen päätavoitteensa Aspenissa.

– En malta odottaa, että pääsen laskemaan kaikkien näiden isojen rokkitähtien kanssa, joita olen pienenä fanittanut. Ihan mahtavalle tuntuu. Iso päivä edessä, Rinnekangas sanoi.

Iisalmelainen on kärsinyt syksyllä tulleesta nilkkamurtumasta, joka kuitenkin salli kilpailemisen perjantai-iltana ensi kertaa loukkaantumisen jälkeen.

– Tänään tein ensimmäiset kunnon isot kisatemput tällä niin sanotusti uudella jalalla. Aika pitkään se on ollut kipeä, mutta nyt sen pitäisi olla ok. Vieläkin se vähän vilhoo, mutta antaa mennä vaan hyvällä apinanraivolla eteenpäin. Kyllä se siitä.

Rene Rinnekangas kilpailee slopestylen finaalissa myöhään lauantai-iltana Suomen aikaan. Big air on ohjelmassa varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Rene Rinnekangasta haastatteli Tuukka Tams.

Lue myös:

Rukajärvi ja Rinnekangas kutsuttiin arvostettuun X-Gamesiin

Nilkkamurtumasta toipuva Rene Rinnekangas palaa kisoihin tammikuussa

Rene Rinnekankaan nilkka murtui – "Kyllä tästä vielä nilkka saadaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat