Elias Syrjä seitsemäs Aspenin X Gamesin big air -finaalissa – ensikertalainen iloitsi arvokkaasta kokemuksesta: "Ihan hullu kilpailu"

Ruotsalainen Henrik Harlaut otti Aspenissa jo uransa seitsemännen X Games -voittonsa. (Videon kuvalähde: Elisa Viihde)

freestyle (hiihto)
Elias Syrjän freeski-taidonnäyte
Elias Syrjän freeski-taidonnäyte
Elias Syrjä
Elias Syrjä Pekingin maailmancupin big airissa joulukuussa 2019.Getty Images

Freestyle-hiihtäjä Elias Syrjä on sijoittunut seitsemänneksi Coloradon Aspenissa järjestetyn X Games -kilpailun big airissa. Perjantain karsintakilpailun voittaneen 21-vuotiaan suomalaisen mukaan finaalisuoritukseen mahtui joitakin virheitä.

– Oli kyllä ihan hullu kilpailu ja nähtiin ihan sairaita juttuja. Itsellä epäonnistui ensimmäisen hypyn ländäys, mikä sitten rokotti kunnolla ja kun täällä kisassa ole oikein mitään varaa epäonnistumisiin, Syrjä kertoi tiedotteessa.

Kilpailun voitti Ruotsin Henrik Harlaut, jolle voitto X Gamesissa oli jo seitsemäs. Yhteensä 28-vuotiaalla laskijalla on kasassa 12 X Gamesin mitalia. Norjan Birk Ruud oli toinen ja Sveitsin Andri Ragettli kolmas.

– Harlaut taisi ländätä kaikki hyppynsä. Iltafinaali oli kyllä mahtava kokemus, enkä oikein muuta olisi voinut tässä kohtaa toivoa, Syrjä sanoi.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Syrjä sai kutsun arvostettuun Aspenin X Gamesiin. Tammikuun alussa hän kertoi Yle Urheilun haastattelussa, että hän oli unelmoinut tapahtumaan osallistumisesta jo kymmenvuotiaasta asti.

Tällä kaudella Syrjä on sijoittunut freestylen maailmancupissa parhaimmillaan viidenneksi.

Lue myös:

Elias Syrjältä hieno onnistuminen – 21-vuotias suomalaislaskija voitti Big Airin karsintakisan X Gamesissa

Elias Syrjä laski elämänsä parhaan kisan järisyttävistä lähtökohdista – omaperäisistä tempuista tunnettu rämäpää sai kutsun arvostettuun X Gamesiin jouluaattona: "Nyt on unelmataskut tyhjinä"

Suomalainen freestylelaskija yllättyi kutsusta arvostettuun X Games -kisaan: "Hullua ajatella, että kohta olen sielläkin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat