1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. paini

Painiliitto iski sinetin: Elias Kuosmanen lähtee taistelemaan olympiapaikasta

97 kilon sarjassa painiva Elias Kuosmanen on valittu maaliskuun olympiakarsintaturnaukseen.

Elias Kuosmanen oli kilpaveljeään Arvi Savolaista parempi Roomassa ranking-turnauksessa viime viikolla. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Painija Elias Kuosmanen on valittu odotetusti edustamaan Suomea EM-kisoihin ja Euroopan olympiakarsintaturnaukseen. Yle Urheilun tietojen mukaan Painiliiton hallitus päätti asiasta lauantaiaamun kokouksessaan.

Kuosmanen pääsee taistelemaan olympiapaikasta Tokioon, koska oli Arvi Savolaista parempi Rooman ranking-turnauksessa. Ennakkoon oli tiedossa, että Roomassa paremmin painiva saisi edustuspaikan kevään olympiakarsintoihin.

Kreikkalais-roomalaisen painin 97-kiloisten sarjassa painiva Kuosmanen on kaksinkertainen EM-pronssimitalisti.

EM-kisat painitaan Roomassa 10.–16. helmikuuta. Euroopan olympiakarsintaturnaus mitellään 19.–22. maaliskuuta Budapestissa.

Lue myös:

Yllätysveto: Arvi Savolainen hakemaan olympiapaikkaa raskaasta sarjasta?

Valmentaja vahvistaa Petra Ollin lähtevän EM-kisoihin – painonpudotus jo tässä vaiheessa voisi olla riski

Joutuvatko Elias Kuosmanen ja Arvi Savolainen vääntämään paikasta olympiakarsintaan vielä kerran? – Painiliitto vahvistaa Suomen edustajan vasta SM-kisojen yhteydessä

Kommentti: Elias Kuosmanen osoitti kypsyyttä Suomen huippukaksikon kohtaamisessa, mutta uskaltaako hän jättää EM-kisat väliin kevään päätähtäimen takia?