Suora

  • Yleisurheilun halli-EM, 2. päivä, iltakilpailut
  • Inomhus-EM i friidrott, fredag kväll (svenskt referat)
  • Yleisurheilun halli-EM
  • Julia Tunturi ja hiekkalinna joka sortui - pikkukaupungin suuri lupaus romahti ja löysi itsensä
  • Alppihiihdon MC: Jasna, naisten pujottelun 1. lasku

Pärmäkoski ei pystynyt vastaamaan kiriherkille kilpatovereilleen – Johaug jälleen ykkönen

Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena viides Oberstdorfin 7,5 + 7,5 kilometrin yhdistelmäkisassa.

hiihto
Krista Pärmäkoski hiihtää.
AOP

Norjan Therese Johaug ei saanut muista haastetta, kun hän sivakoi voittoon naisten yhdistelmäkilpailussa hiihdon maailmancupissa Saksan Oberstdorfissa.

Krista Pärmäkoski kamppaili kärkisijoista pitkään, mutta joutui viimeisellä kilometrillä taipumaan viidenneksi eikä ollut enää maalisuoralla mitalitaistossa mukana.

Norjan Ingvild Flugstad Östberg päihitti toisen sijan kamppailussa Itävallan Teresa Stadloberin. Ruotsin Ebba Andersson jäi täpärästi neljänneksi. Pärmäkoski jäi tästä kolmikosta seitsemän sekuntia ja kisan voittaneesta Johaugista 23 sekuntia.

Kisa eteni odotettuun tapaan alusta lähtien. Vahvana perinteisen hiihtäjänä tunnettu Krista Pärmäkoski pääsi 7,5 kilometrin perinteisen hiihtotavan osuuden jälkeen hyvistä asemista vaihtamaan välineet vapaalle hiihtotavalle sopiviksi.

Pärmäkoski oli toisena vain 11 sekunnin päässä kisaa johtaneesta Johaugista kisan jälkimmäiselle puoliskolle lähdettäessä. Kerttu Niskanen oli kolmantena aivan Pärmäkosken kannoilla, mutta yhdeksän naisen kärki oli vielä lähellä toisiaan.

Vapaalla hiihtotavalla Johaug oli tuttuun tapaansa omaa luokkaansa ja sai kasvatettua eroa hieman. Voitto oli norjalaistähden 11:s tällä kaudella.

Kerttu Niskanen hiihti pitkään kärkijoukon mukana, mutta jäi viimeisillä kilometrillä kauas Pärmäkosken porukasta. Niskanen oli lopputuloksissa kahdeksas, 43,7 sekuntia kärjestä.

Myös Anne Kyllönen keräsi maailmancupin pisteitä 21:nnellä sijallaan. Susanna Saapunki ja Vilma Nissinen saapuivat maaliin peräkkäisillä sijoilla 38 ja 39.

Lue myös:

Krista Pärmäkoski kaipasi röyhkeyttä ja toivoi Kerttu Niskaselta vetoapua, mutta kummallakaan ei ollut riittävästi voimia – "Pallipaikka oli siinä ihan näppysissä"

Entä jos yhdistelmäkisa olisi ollut perinteisen normaalikisa? Kerttu Niskanen: "Olisin tänään taistellut palkintosijasta"

Pärmäkoski tarvitsi edellisessä yhdistelmäkisassa ilmastointiteippiä avukseen – nyt Oberstdorfin kova nousu sataa yhden naisen laariin: "Ei saa hiihtää itseltä jalkoja alta"

Hiihtoliiton pomo myöntää, että Suomi on tippunut pois kärkimaiden kelkasta: "Nopeus- ja voimaominaisuudet ovat meille haaste"

Anita Korva moittii suomalaisten nuorten harjoittelukulttuuria, kun naapurimaat tuottavat huippuja: "Suomessa kaikki tehdään koneilla, pelataan ja istutaan"

Suomalaisnaiset nousivat kärkikamppailuun takaa-ajossa – Kerttu Niskanen ilahdutti huimalla nousullaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat