Sairastelu varjostanut Enni Rukajärven tietä X Gamesiin – "Parempaan päin"

Enni Rukajärvi taituroi maailman huippujen seurassa X Games -tapahtumassa Aspenissa.

lumilautailu
Enni Rukajärvi
Enni Rukajärvi pääsee kilpailemaan kovassa seurassa Aspenissa. Al Bello / Getty Images

Lumilautailija Enni Rukajärvi tavoittelee menestystä naisten slopestylen finaalissa arvostetussa X Games -tapahtumassa Aspenissa. Kaikki kutsun saaneet laskevat suoraan finaalissa, koska karsintoja ei laskettu..

– Tuntuma on ihan hyvä, mutta kun sairastelin tuossa vähän pidempään, niin jaksamisen puolella on ollut puutteita. Sekin kuitenkin on parempaan päin, Rukajärvi kertoi tiedotteessa.

– Ihan hyvältä tuntuu lähteä kilpailuun. Nämä ovat nimensä veroiset kisat: radalla on aika haastavat setit ja on saanut kyllä laskea. Mukava päästä testaamaan mitä sieltä lähtee.

Radalle on tehty viime vuoden kolmen hyppyrin sijaan neljä, joista viimeinen on erikoisempi kaarihyppyri. Lisäksi myös slopestylessä lasketaan kisat jamiformaatilla, mikä tuo uusia tuulia kilpailuun.

– Se tuo kyllä lisähaastetta, että on neljä hyppyriä kolmen sijaan. Linja on todella tiukka, eikä välissä ehdi hengähtää. Myös uusi formaatti tuo lisähaastetta. Nyt pitää miettiä yhden hyvän ranin lisäksi muitakin temppuja. On erittäin mielenkiintoista, miten monta hyvää laskua sinne saa, Rukajärvi ennakoi.

Lue lisää:

Rene Rinnekangas varmisti itselleen kiireisen lauantai-illan X Gamesissa: "Antaa mennä vaan, hyvällä apinanraivolla eteenpäin"

20-vuotias Rene Rinnekangas on "auringonsäteillä rokotettu" lumilautailupersoona – nyt hän taituroi kilpailuissa, joita hän joskus heräsi katsomaan öisin

Freestylehiihtäjä Kelly Sildaru, 17, kahmii mestaruuksia aikuisten sarjoissa, ja kohahdutti viimeksi tempulla, jota kukaan nainen ei ole ennen tehnyt

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat