1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Krista Pärmäkoski kaipasi röyhkeyttä ja toivoi Kerttu Niskaselta vetoapua, mutta kummallakaan ei ollut riittävästi voimia – "Pallipaikka oli siinä ihan näppysissä"

Krista Pärmäkoski harmitteli Oberstdorfin yhdistelmäkisan jälkeen, että palkintosijat kiertävät häntä maailmancupissa.

Krista Pärmäkoski oli viides Oberstdorfin yhdistelmäkisassa. Kuva: Tomi Hänninen

Krista Pärmäkoski lähti taistelemaan palkintosijasta Oberstdorfin yhdistelmäkisaan. Kaikki näyttikin hyvältä perinteisen osuudella ja vielä pari kilometriä ennen maalia. Pärmäkoski ei kuitenkaan pysynyt Ingvild Flugstad Östbergin, Ebba Anderssonin ja Teresa Stadloberin perässä ja jäi viidenneksi, kun Therese Johaug voitti jälleen ylivoimaisesti.

– Se oli hyvä kokonaisuus. Päivän vire ei ehkä ollut samanlainen kuin viikko sitten. Keli oli hidas tänään, ja se saattoi vaikuttaa, ettei ollut lentofiilistä. Piti vain jaksaa taistella, Pärmäkoski pohti kisan jälkeen Yle Urheilun haastattelussa.

Pärmäkoski myönsi vetäneensä perinteisen osuuden toisella kierroksella radan kovimmassa nousussa varsin kovaa, ja se söi hänen vauhtiaan “ehkä napsun verran” vapaan osuuden alkupuolella.

– Piti yrittää riskillä, hän totesi.

Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen vaihtoivat suksia varsin nopeasti ja lähtivät vapaan osuudelle parin sekunnin etumatkassa Östbergiin nähden. Pärmäkoski oli toivonut, että Östberg olisi ottanut vetovastuun tai olisi saanut apuja Niskaselta, mutta näin ei käynyt. Suomalaiskaksikko keskustelikin asiasta maalissa.

– Kerttu totesi, että oli aika väsynyt, kun kuitenkin vedimme aika kovaa se pertsan loppu. Meidän molempien piti vähän tasotella.

Niskanen sijoittui lopputuloksissa kahdeksanneksi.

Pärmäkoski kaipasi röyhkeyttä

Oberstdorfin radan laskut olivat odotetun kasaavia ja takaa-ajojoukot pystyivät ajamaan siinä kiinni. Nousujen lopuissa ryhmässä lisättiin aina vauhtia ja se söi Pärmäkoskelta voimia. Vaikka hän halusi hiihtää rohkeasti, ei hän halunnut myöskään hiihtää itseltään jalkoja alta.

– Pallipaikka oli siinä ihan näppysissä, mutta en ihan pystynyt siihen. En ihan pystynyt olemaan riittävän röyhkeä vapaan osuudella. Ei se nyt missään nimessä ollut huono, mutta kyllä se palkintopalli vielä vähän kiertää. Josko se vielä jossain vaiheessa napsahtaisi, hän toivoi.

Pärmäkoski on tällä kaudella ollut palkinnoilla kertaalleen, Rukan 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa. Edellisen kerran hän on hiihtänyt perinteisen sprinttiäkin Rukalla. Silloin hän oli tyytyväinen karsintahiihtoonsa, mutta ei erähiihtoon. Sunnuntain sprintistä Pärmäkoski haluaakin parempia suorituksia.

– Odotan paljon sitä huomista kisaa! Toki siellä on paljon sprinttereitä viivalla, mutta lähden haastamaan heitä, hän vakuutti.

Lue myös:

Pärmäkoski ei pystynyt vastaamaan kiriherkille kilpatovereilleen – Johaug jälleen ykkönen

Pärmäkoski tarvitsi edellisessä yhdistelmäkisassa ilmastointiteippiä avukseen – nyt Oberstdorfin kova nousu sataa yhden naisen laariin: "Ei saa hiihtää itseltä jalkoja alta"

Hyvärinen ei ole ehtinyt pilata kisavirettään, Iivo Niskanen vitsaili heittävänsä noppaa perinteisen taktiikastaan – "Toivottavasti on mahdollista tehdä omia ratkaisuja"