Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Entä jos yhdistelmäkisa olisi ollut perinteisen normaalikisa? Kerttu Niskanen: "Olisin tänään taistellut palkintosijasta"

Kerttu Niskanen oli hyvässä vauhdissa Oberstdorfin yhdistelmäkisan perinteisellä osuudella.

hiihto
Kerttu Niskanen
Kerttu Niskanen oli kärkikahinoissa perinteisen osuudella Oberstdorfin yhdistelmäkisassa.European Pressphoto Agency EPA

Kerttu Niskanen oli Oberstdorfin yhdistelmäkisan jälkeen varsin tyytyväinen perinteisen hiihtotavan osuuteensa. Niskanen oli 7,5 kilometrin väliaikapisteessä ja suksien vaihdonkin jälkeen kisassa kolmantena.

– Tunne oli kyllä hyvä, hän sanoi ponnekkaasti Yle Urheilun haastattelussa.

– Siinä vaiheessa, kun vaihdetaan välineet, ollaan kisassa vasta puolivälissä, niin en oikein tiennyt, kuinka kovaa uskallan hiihtää.

Niskanen uskoo kuitenkin, jos tänään olisi yhdistelmäkisan sijaan hiihdetty pelkästään perinteisen normaalimatkan kisa, olisi hän ollut tuloslistalla korkealla.

– Jos olisi ollut pertsan normaalimatka ja olisin saanut hiihtää pertsan monoilla, niin olisin tänään taistellut palkintosijasta, hän vakuutti.

Sen sijaan vapaan hiihtotavan jyrkät osuudet olivat Niskaselle tällä kertaa liikaa, ja hän joutui luovuttamaan paikkansa Venäjän Natalia Neprjajejvan peesistä.

– En ole tyytyväinen loppuun, sillä en jaksanut iskeä jyrkkiin nousuihin ja viritellä loppukiriä sillä tavalla kuin olisi pitänyt.

Oberstdorfin uusitut radat saivat Niskaselta kehut, sillä yhdistelmäkisassa käytetty rata oli hänestä sopivan raskas. Ensi vuoden MM-kisoihin ratoja muutetaan vielä vähän raskaammiksi.

– Silloin saamme vielä jatkaa nousuosuutta. Tykkään tuosta radasta, Niskanen kehaisi.

Lue myös:

Krista Pärmäkoski kaipasi röyhkeyttä ja toivoi Kerttu Niskaselta vetoapua, mutta kummallakaan ei ollut riittävästi voimia – "Pallipaikka oli siinä ihan näppysissä"

Pärmäkoski ei pystynyt vastaamaan kiriherkille kilpatovereilleen – Johaug jälleen ykkönen

Hyvärinen ei ole ehtinyt pilata kisavirettään, Iivo Niskanen vitsaili heittävänsä noppaa perinteisen taktiikastaan – "Toivottavasti on mahdollista tehdä omia ratkaisuja"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat