Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Iivo Niskasella käsittämätön kisa: revittelyä perinteisellä, välikuolema ja uuteen nousuun vapaalla – "Nyt ollaan siinä kestävyysurheilun ytimessä"

Iivo Niskasen kisataktiikka Oberstdorfin yhdistelmäkilpailussa herätti hämmennystä Ylen selostuskopissa. Katso kooste kisasta kuvaa klikkaamalla.

hiihto
Iivo Niskanen
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Iivo Niskanen sanoi perjantaina Yle Urheilun haastattelussa heittävänsä noppaa sen suhteen, yrittääkö hän Oberstdorfin yhdistelmäkisassa tehdä ratkaisuja jo perinteisen osuudella. Mitä sitten noppa kertoi, sitä ei tiedetä, mutta ainakin Niskasen kisataktiikkaan näytti kuuluvan vauhdin lisäys jo viiden kilometrin taivalluksen jälkeen.

Niskasen veto hajotti kärkijoukon, mutta perinteisen osuuden lähestyessä loppua Niskasella alkoi olla ongelmia suksiensa pidon kanssa. Suksien lipsahdukset kuluttivat hänen voimiaan.

– Nyt valahti ja pahasti! Sinne jäi! Se on sitten siinä, Ylen selostaja Jussi Eskola manasi, kun suomalaishiihtäjä putosi 13,7 kilometrin väliaikapisteellä yhdeksänneksi.

Niskanen putosi vapaan alkuosuudella kärjestä 25 sekunnin päähän, mutta pienen välikuoleman jälkeen hän sai jälleen vauhdin päälle. Kun kärjessä ei pidetty kiirettä, Niskanen otti ryhmän kiinni.

Noin 24 kilometrin kohdalla Niskanen otti jälleen kärkipaikan haltuunsa.

– Nyt ollaan siinä kestävyysurheilun ytimessä. Tämä mies ei tee tätä itselleen eikä kenellekään muulle hommaa helpoksi, Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila kommentoi.

Aivan loppuun asti Niskasen veto ei riittänyt, sillä hän sijoittui kisassa kahdeksanneksi. Hän hävisi voittajalle, Venäjän Aleksandr Bolshunoville 17,3 sekuntia.

Lue myös:

Iivo Niskanen erikoisten vaiheiden jälkeen kahdeksanneksi – Bolshunov voittoon kiritaistelussa

Hyvärinen ei ole ehtinyt pilata kisavirettään, Iivo Niskanen vitsaili heittävänsä noppaa perinteisen taktiikastaan – "Toivottavasti on mahdollista tehdä omia ratkaisuja"

Entä jos yhdistelmäkisa olisi ollut perinteisen normaalikisa? Kerttu Niskanen: "Olisin tänään taistellut palkintosijasta"

Krista Pärmäkoski kaipasi röyhkeyttä ja toivoi Kerttu Niskaselta vetoapua, mutta kummallakaan ei ollut riittävästi voimia – "Pallipaikka oli siinä ihan näppysissä"

Pärmäkoski ei pystynyt vastaamaan kiriherkille kilpatovereilleen – Johaug jälleen ykkönen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat