Suora

 • Urheilustudio 23.2.
 • Yhdistetyn mäkiosuus, Trondheim
 • Yhdistetyn mäkiosuus, Trondheim
 • Urheilustudio 23.2.
 • Urheilustudio 23.2.
 • Ampumahiihdon MM: Naisten yhteislähtö, Anterselva
 • Naisten yhteislähtö, Anterselva
 • Urheilustudio 23.2.
 • Hiihdon MC: Ski Tour, miesten 30 km, Trondheim
 • Ski Tour, miesten 30 km, Trondheim
 • Urheilustudio 23.2.
 • Miesten yhteislähtö, Anterselva

Iivo Niskasta karkumatkalle auttanut Perttu Hyvärinen ajoi itse miinaan, eikä lämpene yhdistelmä kisalle: "Voisi vaikka jauhaa sellua ja painaa vessapaperia"

Perttu Hyvärinen myönsi hiihtäneensä liian kovaa toisella perinteisen osuuden kierroksella.

hiihto
Perttu Hyvärinen
Perttu Hyvärinen johti kisaa 5,2 kilometrin kohdalla, mutta putosi seuraavilla kilometreillä kärkikahinoista.Lehtikuva / Jussi Nukari

Perttu Hyvärinen on ollut tällä kaudella hyvässä vauhdissa ja on jo pariin otteeseen todennut kisan jälkeen hiihtäneensä elämänsä hiihdon. Oberstdorfin yhdistelmäkisasta ei kuitenkaan tullut jatkoa hyvälle tälle putkelle, vaikka Hyvärinen pääsikin maailmancupin pisteille 24. sijallaan.

– Se oli melko raju reissu. Tuo kilpailu ehkä perkelöityi siihen pertsan toiselle kierrokselle. Tuli naukaistua siinä aika kovasti, Hyvärinen kertoi Yle Urheilulle.

– Yritin antaa siinä Iivolle (Niskanen) vähän apua ja työntää sauvasta alamäkeen, jotta hän olisi päässyt karkuun. Mutta kyllä minä itse siinä ajoin miinaan.

Seuran värejä esille

Niskanen ja Hyvärinen edustavat molemmat Puijon Hiihtoseuraa, ja 5,2 kilometrin väliaikapisteella kaksikolla oli kisassa kaksoisjohtokin. Hyvärisen mukaan seuran värit pitää tuoda esille aina tarvittaessa.

– Välillä ollaan oltu jopa maailman paras seura, hän sanoi.

Hyvärinen myönsi, että hänen jalkansa eivät olleet tänään täydessä iskussa, eikä hän ole täysin toipunut viime viikonlopun Nove Meston osakilpailuista. Hän kuitenkin uskoo, että huono kenraali lupaa hyvää ensi vuoden MM-kisoja ajatellen.

– Latuhan on mahtava: leveää baanaa ja kunnon nousua. Täällä kyllä löytyvät parhaassa kunnossa olevat miehet.

Hyvärinen kertoi jo perjantain ennakkohaastattelussa, ettei hän ole viime vuosina onnistunut yhdistelmäkilpailuissa hyvin. Eikä kisa ollut hänelle siitä helpoimmasta päästä tälläkään kerralla. Hyväristä ei haittaisikaan, jos Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) päättäisi sittenkin poistaa kisamuodon lajivalikoimistaan.

– Minun puolestani tästä lajista voisi vaikka jauhaa sellua ja painaa vessapaperia, hän naurahti.

Lue myös:

Iivo Niskaselta suoraa puhetta erikoisesta notkahduksesta kesken kisan: "Ihan rehellinen välikuolema siinä tuli"

Iivo Niskasella käsittämätön kisa: revittelyä perinteisellä, välikuolema ja uuteen nousuun vapaalla – "Nyt ollaan siinä kestävyysurheilun ytimessä"

Iivo Niskanen erikoisten vaiheiden jälkeen kahdeksanneksi – Bolshunov voittoon kiritaistelussa

Entä jos yhdistelmäkisa olisi ollut perinteisen normaalikisa? Kerttu Niskanen: "Olisin tänään taistellut palkintosijasta"

Krista Pärmäkoski kaipasi röyhkeyttä ja toivoi Kerttu Niskaselta vetoapua, mutta kummallakaan ei ollut riittävästi voimia – "Pallipaikka oli siinä ihan näppysissä"

Pärmäkoski ei pystynyt vastaamaan kiriherkille kilpatovereilleen – Johaug jälleen ykkönen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat