Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomen jäätanssijoiden mainio EM-debyytti päätökseen – "Olihan tämä meille valtava kokemus"

Suomen jäätanssipari Yuka Orihara / Juho Pirinen venyi vapaatanssiin heti ensimmäisissä arvokisoissaan.

taitoluistelu
Yuka Orihara ja Juho Pirinen kuvassa
Yuka Orihara ja Juho Pirinen EM-kisajäällä.AOP

Suomen jäätanssijat Yuka Orihara ja Juho Pirinen päättivät urakkansa taitoluistelun EM-kisoissa Itävallassa. Loppupisteet 156,08 riittivät 18. sijalle.

Orihara ja Pirinen ylsivät rymitanssissa 16. sijalle ja lunastivat näin paikkansa vapaatanssiin. Vapaatanssi-osuudella sijoitus putosi kahdella pykälällä.

Jo torstaisessa rytmitanssissa säkenöinyt pari onnistui myös lyyrisessä ja mahtipontisessa vapaatanssissaan. Ainoa pienehkö virhe osui pyörivään nostoon, joka mitattiin liian pitkäksi.

– Hyvä perussuoritus. Ei ehkä yhtä vapautunut esitys kuin rytmitanssissa, mutta kuitenkin hyvä paketti. Pyörivästä nostosta tuli miinuspisteitä. Muuten ei jäänyt mitään isompaa korjattavaa, Pirinen kertoi Yle Urheilulle.

Pääsy EM-vapaatanssiin oli loistava onnistuminen, koska Oriharan ja Pirisen yhteistyö alkoi vain kahdeksan kuukautta sitten.

– Olihan tämä meille valtava kokemus. Kun aloitimme yhteistyömme, emme uskoneet pääsevämme arvokisoihin heti ensimmäisellä kaudellamme, Pirinen myönsi.

– Antaisin meille tästä kilpailusta arvosanaksi melkein kymmenen, Yuka Orihara täydensi.

Parin valmentaja Maurizio Margaglio oli myös tyytyväinen suojattiensa arvokilpailudebyyttiin.

– Tämä kilpailu oli upea kokonaisuus Yukalta ja Juholta heti heidän ensimmäisenä kautenaan. Vastaanotto täällä on ollut hyvin positiivinen. Tästä on hyvä jatkaa, Margaglio, vuoden 2001 jäätanssin maailmanmestari kiteytti.

Venäläiset Viktoria Sinitsina ja Nikita Katsalapov valloittivat jäätanssin Euroopan mestaruuden.

Lue lisää:

Uskomaton aloitus arvokisataipaleelle! Orihara ja Pirinen raivasivat tiensä vapaatanssiin – yhteisiä harjoituksia takana vain kahdeksan kuukautta

Emmi Peltonen luisteli EM-kisoissa ennätyspisteensä – vaikean kesän jälkeen tuli helpotus: "Jossain vaiheessa ajattelin, että mitä tästä tulee"

17-vuotias Linnea Ceder luisteli ennätyspisteet ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan ja eteni vapaaohjelmaan: "Tuli tosi puskista" – Emmi Peltoselta nappionnistuminen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat