Suora

  • Ski Tour, naisten 38 km
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Rasnov
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Rasnov
  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, torstai
  • "Astmaanhan voi kuolla" - Eevi Bengs joutuu jatkuvasti työstämään suurinta pelkoaan
  • Ski Tour, miesten 38 km
  • "Haluan, että elämäni on kuin täyteläinen single malt-viski": Olympiatoivo Anni Vuohijoki on diplomi-insinööri, lääkäriopiskelija ja yksityisyrittäjä - eikä suostu tekemään kompromisseja

Mäkivalmennuksen vetovastuun muutos ei tuonut helpotusta Ilkka Herolan suoritukseen: "Virheet tulivat takaisin"

Eero Hirvonen ei ole päässyt hyppäämään isosta mäestä pitkään aikaan olosuhteiden takia. Ilkka Herolan mukaan hänen mäkisuorituksensa ei ollut täysi katastrofi.

yhdistetty hiihto
Eero Hirvonen ja Ilkka Herola
Eero Hirvonen ja Ilkka Herola pystyivät Oberstdorfin viestissä normaalitasoiseen suoritukseen hiihto-osuudella.Lehtikuva / Vesa Moilanen

Suomen yhdistetyn miehet nousivat hiihto-osuudella viidenneksi, eli juuri sille sijalle, joka heille oli mahdollistakin. Eero Hirvonen niisti loppukirikamppailussa Itävallan Martin Fritzin, mutta aaltolähdön takia Suomella ei tosiasiassa ollut mahdollisuuksia Itävallan lyömiseen lopputuloksissa.

Suomen viesti kosahti kiville jälleen jo mäkiosuudella, sillä ainoastaan Ilkka Herola onnistui tekemään kohtuullisen hyvän hypyn.

Huonon hyppyvireen takia muun muassa Hirvonen on pitänyt tänä talvena pitänyt pitkän kilpailutauon ja yrittänyt saada harjoittelulla hyppyään kuntoon. Oberstdorfissa tämä ei kuitenkaan onnistunut, sillä hän hyppäsi HS140-mäestä vain 98 metriä.

– Välillä on ollut parempaa ja välillä huonompaa. En ole hypännyt isosta mäestä Rukan jälkeen ja hyppäämisen taso on ollut vaisua, Hirvonen myönsi Yle Urheilun haastattelussa.

– Tuo on kiva mäki hypätä, mutta kun en saa keulalle yhtään energiaa, niin ei se lennä mihinkään. Pitäisi päästä laskemaan erilaisia ylämäkiä paljon, mutta kisaviikonloppuisin saadaan vain vähän hyppyjä, eikä kotona ole olosuhteita, niin tätä on vaikea muuttaa reissussa.

Herolan virheet palasivat

Yhdistetyn joukkueessa tehtiin muutoksia valmennuspuolella nihkeiden mäkiesityksien takia ja päävalmentaja Petter Kukkonen otti Oberstdorfissa vetovastuun mäkikisaan. Ilkka Herolan mukaan tällä muutoksella ei ollut ainakaan hänelle minkäänlaista eroa.

– Mutta jos valmentajan ja hyppääjän vuorovaikutuksessa on vaikeuksia, niin sitä kannattaa jollakin tavalla uudistaa, hän sanoi.

Herola hyppäsi kisassa 122 metriä, mutta sanoi sen olleen huonoin hyppy, jonka hän on tänä viikonloppuna Oberstdorfin mäestä esittänyt.

– Ei se mikään katastrofi ollut, on niitä huonompiakin nähty. Perustasoni on ihan hyvä, mutta ne virheet, joista olin päässyt irti tällä viikolla, tulivat takaisin.

Suomen joukkueella hiihto kuitenkin kulkee edelleen hyvin, ja sillä on tällä kaudella saatukin hyviä tuloksia aikaiseksi. Sunnuntain henkilökohtaiseen kisaan Herola odottaakin parempaa tekemistä.

– Tänään tuli aloitettua liian kovaa, enkä ole vitosen fani muutenkaan. Tuo on kova latu, mutta varmasti sellaisella omalla, tasavauhtisella hiihdolla pystyy tekemään paljonkin. Toivotaan, että huomenna saan hypynkin sieltä parhaasta päästä, Herola sanoi.

Lue myös:

Norjan musertavaa ylivoimaa, Suomen toiveet romahtivat jo mäkiosuudella

Suomen yhdistetyn miesten surkea taaperrus mäessä jatkui – vain Ilkka Herola pääsi suurmäessä yli 100 metrin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat