Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Mainion sprinttivauhdin löytänyt Katri Lylynperä sai Rukan nousussa lunta tupaan rumasti – "Siihen malliin ei auta täällä nousuja hiihdellä"

Katri Lylynperä on tämän viikonlopun aikana ottanut selvää, minkälaisia latuja tuleva MM-isäntä tarjoaa.

urheilu
Katri Lylynperä
Katri Lylynperä haluaa hyvien sprinttihiihtojensa jatkuvan myös Oberstdorfissa.Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Maastohiihdon Oberstdorfin sprinttien erävaihetta voi seurata TV2:sta ja Yle Areenasta kello 12.40 lähtien.

Katri Lylynperä on onnistunut tällä kaudella nostamaan tasoaan parilla pykälällä. Sprintin erikoisnainen on notkahtanut maailmancupin kisoissa tänä talvena vain kerran, mutta esimerkiksi Dresdenin viikonloppuna hän oli parhaana suomalaisena 12:s.

Lylynperä vaihtoi täksi kaudeksi valmentajaa, ja Juho Halonen on saanut vuokattilaisen vauhdin ja tekniikat kohdilleen.

– Olen tehnyt aika paljon kovempia harjoituksia kuin aikaisemmin. Vaikka kesällä tuntui siltä, että en palaudu niistä, niin syksyllä kevennettyäni sain homman haltuun, Lylynperä kertoi Yle Urheilulle.

Vuokatin tekniikkarinteestä tuntumaa

Hiihtäjät ovat tutustuneet tämän viikonlopun aikana Oberstdorfin tuleviin MM-latuihin, ja ainakin suomalaiset ovat näistä pitäneet. Lylynperän mukaan reiteiltä löytyy mukavasti jyrkkiä nousuja.

– Vuokatissa tekniikkarinne on tuntunut jyrkältä, mutta samanlaista kulmaa on täälläkin tarjolla, ja kolme nousua, Lylynperä arvioi.

– Laskut ja niiden alla olevat mutkat ovat sellaisia, joissa ei saisi antaa helppoja sekunteja. Mäkien päältä pitää olla nopeat lähdöt laskuun, joten kyllä siinä terävää jalkaa kaivataan.

Välierä haaveissa

Lylynperän tavoitteena on sunnuntain perinteisen hiihtotavan sprintissä ensisijaisesti jatkaa hyviä hiihtoja, ja ehdoton tavoite hänellä on päästä karsinnasta jatkoon. Erävaiheessa hän hakee mahdollisimman kovaa menoa.

– Välieräkin olisi tosi hyvä, mutta hyvä hiihto alkuerässä, niin siihen olen kohtuullisen tyytyväinen, hän sanoi.

Lylynperä on edellisen kerran hiihtänyt perinteisen sprinttiä maailmancupin avauskisassa Rukalla. Tuolloin hän jäi erävaiheessa viimeiseksi eli 30:nneksi. Lylynperän mukaan Oberstdorfissa mäkien kipuaminen pitäisi onnistua huomattavasti paremmin kuin Rukalla.

– Rukalla tuli lunta tupaan siinä viimeisessä nousussa aika rumasti. Siihen malliin ei auta täällä nousuja hiihdellä, hän naurahti.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Krista Pärmäkoski kaipasi röyhkeyttä ja toivoi Kerttu Niskaselta vetoapua, mutta kummallakaan ei ollut riittävästi voimia – "Pallipaikka oli siinä ihan näppysissä"

Kukaan suomalainen ei yltänyt parisprinttifinaaleihin – Pärmäkosken ja Lylynperän finaalipaikka jäi yli viiden sekunnin päähän: " "Valahdimme turhan kauas"

Päivän suomalaisyllättäjä kävi kesällä läpi todella raskaita hetkiä – hiihtää nyt uransa parasta kauttaan:“Jossain vaiheessa pelkäsin, mitä tulee”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat