Kalle Rovanperä jätti tänään taakseen rallilegendan ja yhden suomalaistähden: “En ole tyytyväinen”

Kalle Rovanperä toivoo Monte Carlon MM-rallin päätöspäivään kuivia olosuhteita. Silloin nuori suomalainen pystyisi ajamaan kovempaa ilman riskejä.

ralliautoilu
Kalle Rovanperä
Katso Kalle Rovanperän ja Esapekka Lapin suoritukset päivän avauspätkältä

Tuoreimmat ralliuutiset, -videot ja -podcastit sekä tiedot tulevista lähetyksistä löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

19-vuotias Kalle Rovanperä on pitänyt mallikasta vauhtia Monte Carlon MM-rallissa. Rovanperä ajaa tänä vuonna kaikkien aikojen nuorimpana tehdastallin kuljettajana MM-sarjassa. Ennätyksellisessä avauskisassaan Rovanperä on ennen päätöspäivää kuudentena. Ero kärkeen on kasvanut 3 minuuttiin ja 27,3 sekuntiin.

Lauantain päivätuloksissa (siirryt toiseen palveluun) Rovanperä oli kuitenkin peräti viides. Hän jäi nopeinta vauhtia pitäneestä Toyotan Elfyn Evansista neljällä erikoiskokeella yhteensä 1 minuutin ja 9,3 sekuntia. Edellä ajavista Rovanperä jätti taakseen yhdeksänkertaisen mestarin Sébastien Loebin 9,3 sekunnin turvin. Rovanperä oli myös nopeampi kuin M-Sportin Fordin kuljettajat Teemu Suninen ja Gus Greensmith. Suninen oli Rovanperää 17,8 sekuntia hitaampi.

– En ole tyytyväinen. Ainut tavoite tähän kilpailuun oli ajaa ilman isompia virheitä. Nyt on tehty sitä, mitä on pitänyt, Rovanperä kuvaili päiväänsä.

Mutta oli Rovanperällä omat ongelmansa.

– Ensimmäinen pätkä oli todella huono. Vaihtelevat olosuhteet ja slicksit. Enkä ota riskejä, niin silloin jää paljon. Aina puhtaalla näyttäisi menevän hyvin, Rovanperä toteaa.

Sunnuntaina ajetaan vielä Monte Carlon MM-rallissa neljä erikoiskoetta ja yli 60 erikoiskoekilometriä. Ohjelmassa on vierailu legendaariselle Col de Turinille.

– Jos huomenna on kuivaa, pätkät ovat hienoja. Mutta yleensä Turinin päällä on jotain lunta, Rovanperä sanoo.

– Ei huomenna myöskään enää kannata hölmöillä. Olisi se kiva, jos olisi kuivaa. Pystyisi ajamaan kovempaa ilman riskejä.

Teemu Sunisen kisa meni jo torstaina pieleen, kun ensiksi M-Sportin Fordin auto ylikuumeni. Etusäleikköön ajautui liikaa lehtiä. Myöhemmin samana päivänä kisaaminen keskeytyi, kun vaihdelaatikko meni rikki. Sen jälkeen Suninen on hakenut lähinnä kokemusta vaikeista Monte Carlon olosuhteista ja teistä.

– Ihan ok päivä. Jos mietitään sektoriaikoja, märällä tai mutaisella oltiin neljän kärjessä. Slickseillä jäällä tulee aika paljon takkiin. On ikävä hävitä yhdessä sektorissa 25 sekuntia, tulla maaliin ja katsoa pätkän aikaa, Suninen sanoo.

– Täytyy lähteä kehittämään jääajamista slickseillä. Pitää miettiä, kuinka sen ajamisen pystyisi tekemään turvallisesti. Päästäisiin ehkä ajamaan Power Stagella pisteistä.

TILANNE 12/16 ERIKOISKOKEEN JÄLKEEN

1. Elfyn Evans Toyota 2.28.35,1

2. Sebastien Ogier Toyota + 4,9

3. Thierry Neuville Hyundai + 6,4

4. Sebastien Loeb Hyundai + 2.24,3

5. Esapekka Lappi Ford + 2.38,4

6. Kalle Rovanperä Toyota + 3.27,3

7. Takamoto Katsuta Toyota +10.31,1

8. Eric Camilli * Citroen +11.15,2

9. Mads Östberg * Citroen +12.13,7

10. Nicolas Ciamin * Citroen +12.39,5

11. Teemu Suninen Ford +12.52,7

tähtimerkki =R5-auto

Yle Urheilun lähetykset Monte Carlon MM-rallista

Sunnuntai 26.1.2020

10.00 Erikoiskoe 14, suora lähetys, TV2

13.00 Power Stage, suora lähetys, TV1

21.00 Kooste koko kilpailusta, TV2

Lue lisää:

Katso kaikkien aikojen parhaan rallikuskin yllättävä virhe – upeasti iskuetäisyydelle kirinyt Esapekka Lappi piikitteli: “Ei pää kestä”

Rallin hallitseva maailmanmestari kertoi virheestä ennen järkyttävää ulosajoaan – tässä hetkessä kaikki meni pieleen: "Ei ollut mitenkään mukavaa"

Kalle Rovanperältä häkellyttävä päivä WRC-tykillä! Löi päivätuloksissa yhdeksänkertaisen mestarin, Tommi Mäkisen kuskit tiukassa voittotaistossa – katso päivän kohokohdat hetki hetkeltä

Tätä et nähnyt edes tv-lähetyksessä: Katso hallitsevan maailmanmestarin todella raju ulosajo! Tommi Mäkisen tiimistä loikanneen virolaisen auto hirvittävässä kunnossa

Marcus Grönholm kertoo uudessa Ylen rallipodcastissa stressaavasta MM-avauksesta: "Karmeeta hei, en tykkää"

Tommi Mäkisen tiimi kaksoisjohdossa yötauolle! Kalle Rovanperä kukisti taas rallilegendan, pettynyt Esapekka Lappi avautui rajusti – tästä näet päivän dramaattiset hetket

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat