Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Norjan valmentaja ei pitänyt tähtihiihtäjiensä päätöksestä – Kläbo sai myös Iversenin keskeyttämään: "Se tuntuu tyhmältä"

Johannes Hösflot Kläbo ja Emil Iversen keskeyttivät Oberstdorfin yhdistelmäkisan puolivälissä. Norjan valmentaja ei pitänyt tästä.

urheilu
Johannes Hösflo Kläbo
Johannes Hösflot Kläbo keskeytti ensimmäistä kertaa urallaan maailmancupin osakilpailun.AOP / imago sportfotodienst

Kun Venäjän Aleksandr Bolshunov tuuletti Oberstdorfin yhdistelmäkisan voittoa, Norjan Johannes Hösflot Kläbo antoi jo haastatteluja maalialueen tuntumassa. Kläbo ja Emil Iversen päättivät molemmat keskeyttää kilpailun 15 kilometrin jälkeen suksien vaihdossa.

– Mietin päätöstä pitkään, mutta tunsin, etten pysty tsemppaamaan itseäni sijalle 40, Kläbo kertoi Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun).

Iversenin mukaan 30 kilometriä olisi ollut hänelle liian pitkä matka, ja hän jättäytyi perinteisen hiihtotavan osuudella Kläbon taakse.

– Ajattelin, että jos hän keskeyttää, minäkin keskeytän. On melkein outoa, että olemme huonekavereita ja meillä oli täsmälleen samat tuntemukset tänään. Tuntui, että minulla olisi ollut liimaa lihaksissani veren sijaan, Iversen sanoi Expressenille (siirryt toiseen palveluun).

Kläbo: Kokonaiscupin tilanne näyttää synkältä

Kläbo taistelee maailmancupin kokonaiskisan voitosta Bolshunovin kanssa, joten keskeyttäminen kasvatti venäläisen johdon jo 299 pisteeseen.

– Yritän parantaa huomenna ja hiihtää parhaan mahdollisen sprinttikisan. Mutta kokonaiskilpailu alkaa näyttää synkältä, Kläbo myönsi NRK:lle (siirryt toiseen palveluun).

Norjan miesten valmentaja Eirik Myhr Nossum ei ollut lainkaan tyytyväinen hiihtäjiensä keskeytyksiin.

– En pidä siitä, että urheilijat keskeyttävät. Kun edustaa Norjaa, silloin pitäisi tulla maaliin asti. Tiedän, etteivät he (Kläbo ja Iversen) pitäneet tästä myöskään, Nossum sanoi norjalaiselle TV2:lle (siirryt toiseen palveluun).

Vaikka Kläbo myönsi, että keskeytys yhdistelmäkisassa oli oikea päätös, ei se tuntunut hänestä hyvältä.

– Se tuntuu tyhmältä, kun tiedän, että moni norjalainen olisi voinut olla täällä minun sijastani ja olisi voinut taistella kärkisijoista, hän sanoi Aftonbladetille.

Lue myös:

Iivo Niskaselta suoraa puhetta erikoisesta notkahduksesta kesken kisan: "Ihan rehellinen välikuolema siinä tuli"

Iivo Niskasta karkumatkalle auttanut Perttu Hyvärinen ajoi itse miinaan, eikä lämpene yhdistelmä kisalle: "Voisi vaikka jauhaa sellua ja painaa vessapaperia"

Iivo Niskasella käsittämätön kisa: revittelyä perinteisellä, välikuolema ja uuteen nousuun vapaalla – "Nyt ollaan siinä kestävyysurheilun ytimessä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat