Hyppää sisältöön

Olli Hiidensalo ei jää muiden tavoin Keski-Eurooppaan – valmistautuminen MM-kisohin alkaa lääkäristä: "Tulee kiire kuntoutua, on syy mikä tahansa"

Olli Hiidensalolla oli Pokljukan sekaviestissä ongelmia sekä ampumapenkalla että hiihtoladulla.

Olli Hiidensalo matkustaa maanantaina kotiin, kun muut jäävät Keski-Eurooppaan valmistautumaan MM-kisoihin. Kuva: Getty Images

Olli Hiidensalo joutui olemaan joulun aikaan poissa kisaladuilta sairastumisen takia, mutta hän oli ennen Pokljukan kisoja luottavainen siihen, että olisi nyt terveiden kirjoissa. Toisin kuitenkin kävi, sillä hän sai perjantaina verikokeen tulokset ja siinä oli valkosolut kohollaan.

– En tiedä, onko jotain tulehdusta päällä vai eikö sitten antibiootit ole vieneet kaikkea pois. Tai sitten tuli liian aikaisin lähdettyä liikkeelle, Hiidensalo pohti Yle Urheilun haastattelussa ja myönsi kovan tilanteen:

– Voi olla, että minulle tulee kiire kuntoutua MM-kisoihin.

Ampumahiihdon MM-kilpailut alkavat Anterselvassa 13. helmikuuta, ja avausmatkana on sekaviesti, josta Suomi odottaa menestystä. Lauantain sekaviestissä Suomi kisasi parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, mutta MM-kenraali meni penkin alle. Hiidensalolla oli suuria ongelmia ampumapenkalla ja joutui kiertämään kolme sakkokierrosta.

– Penkalla oli hankalaa, mutta kyllä hiihtoladulla oli hankalinta. Huolto onnistui hyvin suksessa, mutta ei se hiihtofiilikseen auta. Se on tosi tumma ja menee kisa kisalta huonompaan, Hiidensalo sanoi ja totesi suorituksensa jäävän lihastasolta vajaaksi.

Hiidensalo ei kilpaile sunnuntain yhteislähtökisassa, joten hänen seuraava starttinsa on MM-kisoissa – jos hän on terveenä ja tulee valituksi MM-joukkueeseen.

– Monet jäävät Keski-Eurooppaan valmistautumaan. Itse lähden kotiin. Täytyy varmaan mennä ensimmäiseksi lääkärin vastaanotolle ja katsoa, jos syy löytyisi sieltä. Mutta kyllä se siltä näyttää, että kiire tulee, on syy mikä tahansa.

Lue myös:

Suomelle viestipettymys – Mäkäräiselle kolme ohilaukausta, miehillä murheellinen saldo ampumapenkalla

Pokljukan rallirata ei pelota suomalaismiehiä, vaikka viisi vuotta sitten Hiidensalo poistui stadionilta ambulanssilla – "Siellä se sama tiukka kurvi on edelleen"

Harvinainen ongelma yllätti Kaisa Mäkäräisen tärkeällä hetkellä: "Minulla ei ole yleensä mitään tuollaisia oireita"