Linnea Ceder, 17, onnistui myös EM-kisojen vapaaohjelmassa – jälleen ennätyspisteet: "Ei ole sanoja, olen todella kiitollinen"

Linnea Ceder luisteli ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissaan vapaaohjelmassa ennätyspisteensä 108,15.

taitoluistelu
Linnea Ceder
Linnea Cederille ensimmäiset arvokisat olivat upea kokemus. AOP

Taitoluistelija Linnea Ceder, 17, jatkoi mainioita otteitaan taitoluistelun EM-kisoissa Grazissa.

Lyhytohjelmassa ennätyspisteensä 58,01 luistellut Ceder lähti EM-kisojen vapaaohjelmaan 15:ntenä. Ceder luisteli myös vapaaohjelmassa uudet ennätyspisteensä, 108,15. Ceder oli kahdentoista luistelijan jälkeen kolmantena kokonaispistein 166,16.

– Päällimmäiset fiilikset ovat oikein hyvät. Olen tyytyväinen kokonaisuuteen, mutta vapaaohjelmaan sattui muutama harmittava virhe. Piruetit ja askelsarjat ja onnistuneet luzit ja flipit olivat positiivisia juttuja, Ceder kommentoi suoritustaan Yle Urheilulle.

Ensimmäisiä aikuisten arvokilpailuja Ceder kuvailee huikeaksi kokemukseksi.

– Tämä oli ihan huikea kokemus. En olisi osannut yhtään odottaa tälläistä tulosta ensimmäisistä arvokilpailuista. Olen supertyytyväinen, koko matka on ollut ihan huikea. Ei ole sanoja, olen todella kiitollinen, Ceder iloitsi.

Kylmähermoinen Ceder piti päänsä kovassa paikassa.

– Olen kova taistelemaan. Tiesin, että olen harjoitellut näitä todella paljon ja osaan kaiken, mitä ohjelmassani on. Lihasmuisti auttaa, olen tehnyt näitä niin paljon.

Seuraavat isot tavoitteet nuorella taitoluistelijalle menevät ensi vuoden puolelle.

–Olisi huikeaa päästä edustamaan Suomea uudelleen tänne. Tietenkin junioreiden puolella junioreiden MM-kisat olisivat tavoitteena.

Ceder sijoittui lopulta 12:nneksi. Kilpailun voiton vei Venäjän Alena Kostornaia yhteispistein 240,81.

Lue myös:

Emmi Peltonen luisteli EM-kisoissa ennätyspisteensä – vaikean kesän jälkeen tuli helpotus: "Jossain vaiheessa ajattelin, että mitä tästä tulee"

17-vuotias Linnea Ceder luisteli ennätyspisteet ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan ja eteni vapaaohjelmaan: "Tuli tosi puskista" – Emmi Peltoselta nappionnistuminen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat