Seagulls voitti koripallon Suomen cupin – jännittävä ottelu ratkesi vasta jatkoajalla: "Tämä oli playoff-ottelu keskellä kautta"

Richie Williams oli Seagullsin sankari.

Tuukka Kotti pääsi leikkaamaan korisukkaa, kun Seagulls juhli Suomen cupin voittoa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Helsinkiläinen Seagulls on voittanut koripallon Suomen cupin ensi kertaa seurahistoriassaan. Seagulls kukisti kotihallissaan pelatussa loppuottelussa viime vuoden cup-mestarin Salon Vilppaan 94–93. Ottelu ratkesi vasta jatkoajalla. Joukkueet olivat neljän neljänneksen jälkeen tasanumeroissa 84–84.

Cupin finalistit hallitsevat myös Korisliigan runkosarjaa, joten kamppailu petasi samalla asetelmia pudotuspeleihin. Finaali olikin korkeatasoinen ja hyvätunnelmainen Kisahallin täyden katsomon edessä sekä ansiosta.

Seagullsin maajoukkuekolmikko Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Antti Kanervo sai samalla hyvän valmistautumisen ensi kuussa alkavia EM-karsintoja ajatellen. Susijengi kohtaa 20. helmikuuta Serbian.

Huff oli ratkaista ottelun jo varsinaisen peliajan kolmosellaan, mutta Vilpas nousi tasoihin parhaan pistemiehensä Tobin Carberryn vapareilla. Carberry heitti 26 pistettä.

– Pari heittoa olisi voinut paremmin pussiin, mutta tuntui, että pystyi auttamaan joukkuetta enemmän puolustuspäässä, Huff sanoi.

Kisahallin kotiyleisön tunnelma oli Huffin mieleen.

– Ei tällaisia matseja hirveästi ole. Olen ylpeä joukkueesta.

Hän uskoi, että kovasta koitoksesta on apua maajoukkuepeleissä.

–Toki Susijengi on eri jengi, ja siellä on eri kuviot.

Pudotuspeli keskellä kautta

Huffin ohella myös Kotti oli elementissään tiukassa paikassa.

–Tämä oli playoff-ottelu keskellä kautta. Kumpikaan ei halunnut antaa senttiäkään periksi, Seagulls-kapteeni sanoi.

Kottikaan ei vielä miettinyt Susijengiä.

– Kovat pelit ovat kaikille aina hyviä. Keskittyminen ei kuitenkaan ole vielä siellä, meillä on Seagullsin kanssa paljon hommia sitä ennen.

Ottelu ratkesi 19 sekuntia ennen jatkoajan päätöstä, kun Seagullsin Richie Williams taisteli hyökkäyspäässä pallon itselleen ja nosti voiton sinetöineen korin.

Naisten cup-mestari ratkeaa sunnuntaina Kouvottarien ja Peli-Karhujen kohtaamisessa.