Suora

  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, torstai
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Koronavirus pysäytti yhden maailman suurimmista e-urheiluliigoista – "Emme voi taata pelaajien ja katsojien turvallisuutta"

Kiinan League of Legends -liiga jää koronaviruksen pakottamana määräämättömän mittaiselle tauolle.

e-urheilu
League of Legendsin MM-finaali Pariisissa.
Kiinalainen FunPlus Phoenix voitti League of Legendsin maailmanmestaruuden viime syksynä Pariisissa pelatussa finaalissa.Bartosz Plotka / Riot Games

Maailman suosituimpiin e-urheiluliigoihin lukeutuva League of Legends Pro League eli LPL jää toistaiseksi tauolle Kiinassa leviävän koronaviruksen vuoksi.

Kiinassa pelattava LPL on yksi maailman suurimmista e-urheiluliigoista. League of Legends -pelin liigaa seuraa Kiinassa jopa sata miljoonaa ihmistä.

Liiga ilmoitti sunnuntaiaamuna Twitterissä jäävänsä toistaiseksi tauolle. Syyksi liigan keskeyttämiselle kerrottiin pelaajien ja katsojien turvallisuuden takaaminen.

Teknologiajätti Tencentin operoimaa liigaa pelataan liveyleisön edessä kuudessa kaupungissa: Pekingissä, Shanghaissa, Hangzhoussa, Chongqingissa, Chengdussa ja Xi'anissa.

LPL-liigassa pelaa ammattilaisia Kiinasta, Singaporesta, Etelä-Koreasta, Taiwanista ja Vietnamista.

Kiinalaisen uuden vuoden takia tauolla olleen liigan piti palata tauolta helmikuun alussa. Nyt liigan jatkumisesta ei ole tietoa, kiinalainen e-urheilutoimittaja Ran kertoo Twitterissä.

LPL ei ole ainoa urheilutapahtuma, joka on keskeytettynä koronaviruksen vuoksi.

Kiinan moottoriurheiluliiton sivuilla kerrotaan liiton peruneen helmikuulle suunnitellun rallitapahtuman. Syyksi liitto kertoo Kiinan urheiluhallinnon ohjeistuksen urheilutapahtumien keskeyttämisestä huhtikuuhun asti.

Kansainvälinen olympiakomitea on jo siirtänyt Wuhanissa pidettäväksi suunnitellut nyrkkeilyn ja jalkapallon Tokion olympialaisten 2020 karsintaturnaukset toisiin kaupunkeihin.

Lue myös:

Yle seuraa: Koronavirus voi tarttua jo itämisaikanaan, ja sen kyky levitä on kiinalaisviranomaisten mukaan vahvistumassa

Kiinalaisryhmät joutuvat perumaan tai siirtämään matkojaan Lappiin juuri vilkkaimman sesongin kynnyksellä

Suomalainen vaihto-opiskelija koronaviruksen piinaamassa Wuhanissa: "Asuntolan ovella mitataan joka kerta kuume"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat