Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Kommentti: Naiset pelastivat homeisen NHL-tähdistöottelutapahtuman

Naiset ovat osa NHL:n tulevaisuutta, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä.

NHL
Team Canada goaltender Ann-Renee Desbiens (35) prepares to make save on shot by Team USA defenseman Lee Stecklein (2) during the 2020 NHL All-Star Skills Elite Women's 3-on-3 presented by Adidas on January 24, 2020, at Enterprise Center in St. Louis, MO. (Photo by John Crouch/Icon Sportswire via Getty Images)
Kanadan maalivahti Ann-Renee Desbiens torjunta-asennossa ja valmiina estämään Yhdysvaltojen Lee Stecklein yrityksen.Getty Images

VANCOUVER. Kaiken takana on nainen.

Kaiken sen vähäisenkin, mitä St. Louisissa viikonloppuna järjestetystä tähdistöottelutapahtumasta jäi käteen. Harvoin on NHL:n ympärillä viime vuosina nähty mitään yhtä raikasta, viihdyttävää ja aidosti innostavaa kuin perjantai-iltana, kun tähdistöotteluareenalle astuivat naiset.

Kyseessä oli osio, missä Kanadan ja Yhdysvaltojen naismaajoukkueet ottivat yhteen kahdenkymmenen minuutin mittaisessa näytösottelussa.

Joutava pelleily katkesi edes hetkeksi, kun aidosti tosissaan voitosta kamppailleet joukkueet pistivät pystyyn kolmella kolmea vastaan viihdyttävän ottelun, jota olisi mielellään katsellut paljon pidempäänkin. Ja mikä parasta, jo alun perin oli selvää, etteivät rakkaat kiistakumppanit tulisi tähdistöotteluareenalle kaveeraamaan – tarkoitus oli voittaa jääkiekko-ottelu.

Kyse tuntui silti olevan paljon muustakin kuin yhdestä naislätkän näytösottelusta.

Jos miehiä ei huvita pelata, antaa naisten varastaa show.

Ottelu sai nimittäin suorastaan loistavan vastaanoton. Lajiväki yli sukupuoli- ja kansallisuusrajojen ylistivät estoitta viihdyttävää tapahtumaa. Ja mikseivät olisi ylistäneet. Tarjolla oli kaikkea sitä, mistä laadukas jääkiekkotapahtuma koostuu: vauhtia, taitoa, näyttäviä yksilösuorituksia sekä loistavia torjuntoja molemmilta maalivahdeilta.

Perjantain näytösottelu oli lajiväelle oiva muistutus siitä, että naiset ovat iso osa lajin – NHL:nkin – tulevaisuutta.

NHL-komissaari Gary Bettman on jo jonkin aikaa kertonut liigan olevan kiinnostunut naisjääkiekosta, mutta taloudellisesti kestämättömässä toiminnassa liiga ei aio olla mukana. NHL on tukenut taloudellisiin ongelmiin kaatunutta CWHL:ää sekä edelleen toimintaansa jatkavaa yhdysvaltalaista NWHL:ää, mutta ohjaksia se ei ota, mikäli markkinoilla on muita yrittäjiä.

Oman mausteensa soppaan tuo toukokuun tapahtumat. Tuolloin yli 200 naisten huippupelaajaa ilmoitti boikotoivansa NWHL:ää, kunnes naisjääkiekkoon rakentuu taloudellisesti kestävällä pohjalla oleva ammattilaissarja.

nhl alls stars naiset 2020
Kanadan ja Yhdysvaltojen naismaajoukkueet pelasivat kahdenkymmenen minuutin mittaisen näytösottelun.Getty Images

NHWL:ää boikotoivat pelaajat pistivät lisäksi pystyyn oman pelaajayhdistyksen (PWHPA), jonka taustalta löytyy muun muassa samoja yhteistyökumppaneita kuin NHL:ltä. NHL:n suhteen tilanne mikään ei kuitenkaan muutu niin kauan kuin NWHL haluaa jatkaa toimintaansa ja pyrkimyksiään esimerkiksi laajentua Kanadaan.

NHL vaikuttaisi perjantainkin perusteella olevan naisjääkiekon avain onneen – tai ainakin seuraavalle tasolle.

Milloin se tapahtuu – jos tapahtuu – on vielä hämärän peitossa, mutta St. Louisin tähdistöottelu näytti, että naisille on tilaa miesten rinnalla. Naisten läsnäolo toi tapahtumaan kokonaan uuden raikkauden, ja vihdoin viikonlopussa nähtiin oikeasti järkevää pelaamistakin.

NHL:n ensimmäinen tehtävä on varmistaa, että naisille on varattu Floridassa vuoden päästä järjestettävässä tähdistöottelutapahtumassa yhä suurempi ruutu. Äijien joutavan neppailun sekä typerien maskottihassutteluiden parissa on haukoteltu aivan riittämiin. Jos miehiä ei huvita pelata, antaa naisten varastaa show.

Vaikka naiset eivät ole fysiikaltaan, kuten miehet, peli oli erittäin viihdyttävää.

Mistä taas päästään siihen, että kyllä maailman parhaiden naisjääkiekkoilijoiden välisiä kamppailuja mielellään liigatasollakin katselisi.

Naisten lätkä on minun lätkä!

Lue myös:

Näin tähdistöottelu ratkesi Tyynenmeren tähdistöjoukkueen voittoon – Bostonin tshekkitähti Pastrnak valittiin turnauksen arvokkaimmaksi

Katso video: Islandersin tähtisentteri peittosi Connor McDavidin luistelukisassa – Shea Weberin kuti jälleen rautaa

Ilmaveivit herättävät ihastusta, mutta myös kritiikkiä – NHL-tähdiltä räväkkää puhetta katsojien rakastamista tempuista: "Voisin tehdä mailasta takkapuita"

Laineen Winnipegille tauko tulee tarpeeseen – "En uhraa ajatustakaan jääkiekolle!"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat