Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Tyly suomalaispäivä! Kompurointi vei Hakolan toiveet – "Harvoin sitä nenälleen lentää"

Suomalaishiihtäjien sprinttipäivä jäi kehnoksi Oberstdorfissa. Katso Ristomatti Hakolan kaatuminen erävaiheessa kuvaa klikkaamalla.

hiihto
Ristomatti Hakola meni turvalleen viimeisessä nousussa – välieräpaikka jäi haaveeksi
Ristomatti Hakola meni turvalleen viimeisessä nousussa – välieräpaikka jäi haaveeksi

Suomalaishiihtäjillä oli synkkä päivä maailmancup-sprinteissä Saksan Oberstdorfissa. Kahdeksan suomalaista pääsi erävaiheeseen, mutta kaikki karsiutuivat välieristä perinteisellä hiihtotavalla käydyissä kilpailuissa.

Miesten sprintti päättyi norjalaisten kolmoisvoittoon. Johannes Hösflot Kläbo tykitti ylivoimaiseen voittoon, Pål Golberg hiihti kakkoseksi ja Erik Valnes nappasi kolmannen sijan.

Ristomatti Hakolan toiveet välieräpaikasta murenivat kaatumiseen viimeisen mäen päällä. Hakola jäi kompurointinsa jälkeen erässään viimeiseksi eikä saanut käännettyä tämän kauden alavireistä kurssiaan.

– En osaa sanoa, mitä tapahtui. Harvoin sitä nenälleen lentää. Tulikohan vähän painetta takaa, pohti Hakola tuoreeltaan kisan jälkeen Yle Urheilulle.

Hakola kertoi, että rataprofiili oli kuitenkin mieleinen. Ensi vuoden MM-hiihdot järjestetään samoissa Oberstdorfin maisemissa.

– Ei ollut kyllä jalkaakaan tänään, mutta erittäin hyvä on rata. Odotan innolla ensi vuotta. Nyt ei ole kuin yksi suunta ja se on ylöspäin, sprintissä 26. sijalle päätynyt Hakola summasi.

Lauri Vuorinen oli parhaana suomalaisena sprintin 13:s. Iivo Niskanen oli 19:s, Lauri Lepistö 23:s ja Hakola siis 26:s. Niskanen hiihti hetken jopa eränsä kärkipaikalla, mutta hänenkään paukkunsa eivät riittäneet välieräpaikkaan.

Joni Mäki (33:s) ja Verneri Suhonen (40:s) jäivät aamun karsintoihin.

Anne Kyllönen ei kestänyt aikavertailussa

Venäläinen Natalia Neprjajeva juhli voittoa naisten sprintissä. Slovenialainen Anamarija Lampic hiihti kakkoseksi ja yhdysvaltalainen Jessica Diggins kolmanneksi. Voitto oli Neprjajevan uran toinen maailmancupissa.

Suomen naisista lähimpänä välieräpaikkaa oli Anne Kyllönen, joka oli eränsä kolmas, mutta karsiutui aikavertailussa. Kyllösen loppusijoitus oli 14:s.

Kerttu Niskanen (18:s), Krista Pärmäkoski (22:s) ja Vilma Nissinen (27:s) jäivät erähiihtojen ensimmäiseen vaiheeseen. Laura Mononen (33:s) ja Katri Lylynperä (51:s) putosivat aamun karsinnoissa.

Lisätty Hakolan kommentit kello 14.10.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Loppunousussa hyytynyt Iivo Niskanen hämmentyi epänormaalista olotilastaan: "Jostain syystä lihas meni sellaiseksi kiveksi"

Kläbo unohti eilisen synkistelynsä ja hämmästeli Yle Urheilulle ylivoimaista päiväänsä: "Kukaan pysynyt kyydissä mukana"

Krista Pärmäkosken kauden päätavoite lähestyy ja yhdistelmäkisa antoi lisää itseluottamusta – "Keula ei ole kaukana"

Kahdeksan suomalaista hiihti erävaiheeseen – Ristomatti Hakola selvitti helposti karsinnan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat