Suora

  • Urheiluruutu

Krista Pärmäkosken kauden päätavoite lähestyy ja yhdistelmäkisa antoi lisää itseluottamusta – "Keula ei ole kaukana"

Krista Pärmäkoski uskoo, että kaikki on mahdollista, kun helmikuussa hiihdetään ensimmäistä kertaa Skandinavian Touria.

hiihto
Krista Pärmäkoski vuonna 2020
Federico Modica/NordicFocus/Getty Images

Krista Pärmäkoski oli odottanut paljon Oberstdorfin sprintin MM-esikisasta, mutta joutui taipumaan 22:nneksi. Pärmäkoski myönsi, että lauantain yhdistelmäkisa painoi hänen jaloissaan ja meno oli raskasta. Erityisesti hänen vauhtiinsa vaikutti karsinnan aikainen aloitus, joka oli naisilla kello 9.15 paikallista aikaa.

– Minulle nämä aamukarsinnat eivät sovi. Oli aika aikainen aamuherätys oli, lauantain yhdistelmäkisassa viidenneksi sijoittunut ja etenkin perinteisen osuudella loistanut Pärmäkoski totesi Yle Urheilulle.

– Mutta kyllä se eilinenkin painoi, eikä ollut niin terävää kuin mitä se on aiemmin ollut.

Pärmäkoski harmitteli myös sitä, että hänen alkuerässään oli häiriötekijöitä, kuten suksille hyppimisiä ja kaistan vaihtoja. Hän ei pystynyt tällä kertaa hakemaan itselleen tarpeeksi hyviä asemia, jotta olisi pystynyt hiihtämään niin sanotun oman hiihtonsa.

– Loppukiri tuli kuitekin ihan ok, Pärmäkoski totesi.

Skandinavian kiertue odottaa

Ensi viikonloppuna suomalaishiihtäjien ohjelmassa on Vöyrin SM-kisat, jossa kilpaillaan vapaan hiihtotavan pariviestissä, naisten 10 kilometrin ja miesten 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisoissa sekä vapaan hiihtotavan sprinteissä.

SM-kisojen jälkeen on vielä Falunin maailmancupin viikonloppu, mutta sen jälkeen kisataan taas kiertuemuodossa. Ski Tour 2020 hiihdetään Ruotsissa ja Norjassa, ja tämä ensimmäistä kertaa hiihdettävä Skandinavian Tour on Pärmäkoskelle erittäin tärkeä etappi.

– Kauden alussa olen sanonut, että se Tour on minulle jopa kauden päätavoite. Tiedän, että Therese Johaug on vaikea voittaa Tour de Skin loppunousussa, mutta tuolla Skandinavian Tourilla ei sellaista nousua ole, Pärmäkoski sanoi.

– Olen siihen nähden aikataulussa. Eilinen osoitti, ettei keula ole kaukana. Kaikki on mahdollista. Toki siellä on pitkiä kisoja, mutta uskon, että kuntoni on menossa oikeaan suuntaan.

Lue myös:

Krista Pärmäkoski kaipasi röyhkeyttä ja toivoi Kerttu Niskaselta vetoapua, mutta kummallakaan ei ollut riittävästi voimia – "Pallipaikka oli siinä ihan näppysissä"

Tyly suomalaispäivä! Kompurointi vei Hakolan toiveet – "Harvoin sitä nenälleen lentää"

Loppunousussa hyytynyt Iivo Niskanen hämmentyi epänormaalista olotilastaan: "Jostain syystä lihas meni sellaiseksi kiveksi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat