Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Katso herkkä hetki! Kivikasvoinen rallipomo liikuttui tähtensä trillerivoitosta Toyotan tähtiä vastaan – joutui jättämään tv-haastattelun kesken

Hyundain Andrea Adamo tuuletti villisti ja herkistyi, kun hänen tähtikuskinsa Thierry Neuville nappasi voiton kauden avauksessa Monte Carlossa.

ralliautoilu
Tätä näkee todella harvoin! Kivikasvoinen rallipomo liikuttui, kun tähtikuski päihitti Tommi Mäkisen tähdet
Tätä näkee todella harvoin! Kivikasvoinen rallipomo liikuttui, kun tähtikuski päihitti Tommi Mäkisen tähdet

Hyundain Thierry Neuville juhli voittoa railakkaasti MM-rallikauden avauksessa Monte Carlossa. Neuville voitti nyt ensimmäistä kertaa legendaarisen kilpailun. Belgialainen oli hurjassa iskussa kisan päätöspäivänä ja latoi jokaiselle neljälle erikoiskokeelle parhaan ajan. Neuville nousi päätöspäivänä kolmannelta sijalta ohi Toyotan Elfyn Evansin ja Sébastien Ogierin.

Viimeisellä erikoiskokeella Power Stagella Neuville kukisti Ogierin tuhannesosavertailussa ja vei vielä täydet viisi lisäpistettä. Koko kisan Neuville vei 12,6 sekunnin erolla Ogieriin.

Hyundain pilttuussa ilo oli myös ylimmillään. Tallipomo Andrea Adamo on tullut median välityksellä tunnetuksi hyvin kylmänä ihmisenä. Tylyt kivikasvot ovat tulleet tutuksi. Mutta Neuvillen voiton jälkeen italialainen Adamo tuuletti villisti heiluttaen nyrkkejänsä.

Hetki myöhemmin hänellä oli vaikeuksia löytää sanoja haastattelussa. Adamo peitti kasvonsa alkuun ja oli selvästi liikuttunut.

– Rehellisesti olen sitä mieltä… Anteeksi sanat vielä tulevat…, Adamo totesi ennen kuin joutui keskeyttämään.

– Okei. Tämä oli hieno viikonloppu. Näkemiin.

Adamon haastattelut ovat usein hyvin lyhyitä, koska hän vaikuttaa kovin haluttomalta antamaan kommentteja. Tällä kertaa liikutus oli kuitenkin syynä, kun tv-haastattelu jäi kesken.

Adamo poistui omiensa joukkoon halailemaan ja iloitsemaan voitosta. Neuvillekin oli häkeltynyt voitostaan. Viime vuonna Neuville hävisi voittokamppailun 2,2 sekunnilla Ogierille.

– Meillä on ollut uskomaton tunne pari viimeistä päivää. Pystyimme kirimään. Tämä oli vaikea viikonloppu. Olen jahdannut voittoa täällä jo jonkin aikaa. Kiva aloittaa kausi näin, Neuville tunnelmoi.

– Vaihdoimme jousitusosia ja etuautoryhmäni toimi hyvin eilisaamusta saakka. Minulla oli täysi luottamus. Pystyin painamaan todella kovaa.

Lue lisää:

Tommi Mäkisen uudet tähdet taipuivat huimassa MM-rallikauden avauksessa! Virheetön Rovanperä komeasti viides – Lappi paras suomalainen

Katso, miten rallin suurmestari sortui alkeelliseen virheeseen Esapekka Lappia vastaan – "Nyt on tullut ilmeisesti se hetki, että nuoret tulevat ohi"

Elä Monte Carlon MM-rallin päätöspäivä uudelleen hetki hetkeltä: Ranskalaismestarin voittoputki tylysti poikki – Suninen lisäpisteille, Rovanperä ja Lappi kukistivat rallilegendan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat