Hyppää sisältöön

Virheet pystypaikalla tuhosivat Mäkäräisen voittosauman – neljä sakkokierrosta kiertänyt suomalaistähti niukasti ulos kärkikymmeniköstä

Kaisa Mäkäräinen sijoittui 12:nneksi Pokljukan maailmancupin yhteislähtökilpailussa.

Kaisa Mäkäräinen Kuva: AOP

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kaisa Mäkäräisen viimeinen maailmancupin kilpailu ennen helmikuun MM-kisoja sujui kaksijakoisesti. Mäkäräisen hiihtovauhti ja tekeminen makuupaikalla olivat priimaa, mutta virheet pystypaikalla tuhosivat Mäkäräisen voittosauman.

Mäkäräinen ampui pystypaikoilla yhteensä neljä ohilaukausta. Suomalaistähden sijoitus Pokljukan maailmancupin yhteislähtökilpailussa oli 12:s. Mäkäräinen jäi kilpailun voittaneesta Ruotsin Hanna Öbergistä minuutin ja 35 sekuntia.

Mäkäräinen oli pitkään mukana sunnuntain kilpailun kärkijoukoissa. Suomalainen hoiti molemmat makuuammunnat puhtaasti, mutta hän ampui hieman hitaammin kuin muut kärkinaiset.

Hyvän hiihtovauhtinsa ansioista Mäkäräinen sai toisen makuupaikan jälkeen karkuun päässeet Ruotsin Öbergin ja Norjan Marte Olsbu Röiselandin melkein kiinni ennen kolmatta ammuntaa. Vielä siinä vaiheessa Mäkäräinen oli mukana kilpailun voittotaistelussa.

Ensimmäisellä pystypaikalla Mäkäräinen ampui kaksi ohilaukausta ja putosi kolmannelta sijalta kymmenenneksi. Tässä vaiheessa myös kilpailun johtaja vaihtui, kun puhtaasti ampunut Italian Lisa Vittozzi nousi kärkeen yhden sakkokierroksen kiertäneiden Öbergin ja Röiselandin ohi.

Myös toinen pystyammunta sujui Mäkäräiseltä vaisusti. Mäkäräinen ampui kaksi ohilaukausta ja joutui kiertämään kaksi sakkokierrosta.

Puhtaasti neljännellä ampumapaikalla ampuneet Öberg ja Vittozzi karkasivat omille teilleen viimeiselle lenkille ennen maalia. Öberg nappasi kilpailun voiton paremman hiihtovauhtinsa ansiosta. Kilpailussa kolmanneksi sijoittui Ranskan Anais Bescond.

Suomen Mari Eder ampui kilpailussa neljä ohilaukausta ja sijoittui 23:nneksi. Ederin sakoista kaksi tuli makuulta ja kaksi pystypaikoilta. Eder jäi kärjestä kaksi minuuttia ja 37 sekuntia.

Miesten yhteislähtökilpailun voitti Ranskan Quentin Fillon Maillet, jolle tuli kilpailussa yksi sakkokierros. Toiseksi sijoittui Saksan Benedikt Doll, joka kukisti Norjan Johannes Thingnes Bön loppusuoran taistelussa. Norjalainen jäi kolmanneksi.

Ampumahiihdon maailmantähdet nähdään seuraavan kerran yhdessä 13. helmikuuta, kun MM-kisat alkavat Anterselvassa.