Suora

  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, torstai
  • Ski Tour, miesten 34 km
  • "Haluan, että elämäni on kuin täyteläinen single malt-viski": Olympiatoivo Anni Vuohijoki on diplomi-insinööri, lääkäriopiskelija ja yksityisyrittäjä - eikä suostu tekemään kompromisseja
  • Pariviesti, Anterselva
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Kova takaa-ajo ja rankka rata söi Herolan voimia ja jalat päättivät loppuvauhdin – "Siinä ei ollut enää paljoa taktiikalla väliä"

Ilkka Herola sai pitää parhaan hiihtäjän punaisen liivin päällään Oberstdorfin maailmancupin kisojen jälkeenkin.

yhdistetty hiihto
Ilkka Herola
Ilkka Herola on saanut hyppynsä sille tasolle, että huonoimmaitkin hypyt ovat jo kohtuullisia.Tomi Hänninen

Ilkka Herola osoitti Oberstdorfin henkilökohtaisessa kisassa jälleen syyn sille, miksi hän kantaa parhaimman hiihtäjän punaista liiviä yllään. Herola lähti hiihto-osuudelle 23. sijalta ja 2.08 takaa-ajoasemasta, mutta otti ison pääryhmän kiinni juuri ennen viimeistä kierrosta ja nosti itsensä kahdeksannelle sijalle.

Kisan jälkeen raskaasti hengitellyt Herola kertoi Yle Urheilulle, että sai hengähtää vain hetken sen jälkeen, kun sai ison ryhmän kiinni.

– Kun siihen ryhmään pääsin, niin olin aika tiukilla. Piti ottaa pieni sprintti siihen. Yllättävän hyvin siinä ehti palautua, mutta tiesin, että en välttämättä ihan tuoreena pääse loppuun vetämään, hän kertasi huimaa hiihtoaan.

Loppusuoralla meno jo väsynyttä

Oberstdorfin ladut ovat varsin raskaat, sillä esimerkiksi viimeistä edellisessä laskussa ei pysty palautumaan lainkaan. Herolan mukaan viimeisen mäen päältä lähdettäessä laskuun jalat eivät saa olla rentona hetkeäkään, vaan koko ajan joutuu painamaan nappi laudassa.

– Siinä ei ollut enää paljoa taktiikalla väliä. Jalat päättivät vauhdin, millä mennään. Noilla hapoilla se on taistelua, että pääsee maaliin asti, hän hymähti.

– Olisihan siinä loppusuoralla ollut ajallisesti ajateltuna helppoja ukkoja edessä, mutta meno oli jo aika väsynyttä.

Herola oli päivän kisassa toiseksi nopein hiihtäjä. Ainoastaan 31. sijalta 18:nneksi noussut Vinzenz Geiger piti häntä kuutisen sekuntia parempaa vauhtia.

Kilpailutilanteen jännitys vielä liikaa

Herola on ollut tällä kaudella Suomen yhdistetyn joukkueen paras urheilija. Oberstdorfin tulevissa MM-maisemissa hän onnistui hyvin hiihtoladulla, ja hän oli tyytyväinen myös hyppäämisensä perustasoon.

– Se on noussut sillä tavalla, että huonoimmatkin hypyt ovat jo kohtuullisia. Edelleen en kestä kilpailutilanteessa jännitystä. Joku siitä hypystä häviää. Varmaan pitää vain saada toistoja lisää, Herola pohti.

– Tuosta kertoo sekin, että yleensä viikonlopun ensimmäinen kisahyppyni eli varakisa on paras. Joku siinä latauksessa menee väärin.

Lue myös:

Ilkka Herolalta jälleen huimaa tykitystä hiihto-osuudella – norjalaiset kaksoisvoittoon

Herolan hyppy lensi tutuille lukemille, ladulle jäi kirittävää – "Siinä on vähän rimakauhun meininkiä"

Mäkivalmennuksen vetovastuun muutos ei tuonut helpotusta Ilkka Herolan suoritukseen: "Virheet tulivat takaisin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat