Hyppää sisältöön

Tuttu ongelma jälleen Mäkäräisen riesana – tilasto paljastaa karun totuuden, kun MM-kisoihin on aikaa enää kaksi ja puoli viikkoa: "Joku siellä hermotuksessa mättää"

Kaisa Mäkäräinen kommentoi Pokljukan maailmancupin kilpailun jälkeen ongelmiaan pystypaikalla.

Kaisa Mäkäräinen on ollut tällä kaudella vaikeuksissa pystypaikalla. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kaisa Mäkäräisen maailmancup-viikonloppu Pokljukassa päättyi 12:nteen sijaan yhteislähtökilpailussa sunnuntaina. Mäkäräinen ampui kilpailussa neljä ohilaukausta, jotka kaikki tulivat pystypaikoilla.

Makuupaikalla Mäkäräinen ampui puhtaasti, mutta pystypaikalla jatkuivat ongelmat, joiden kanssa suomalaistähti on tällä kaudella tullut tutuksi.

– Ei siinä ollut sen kummempaa kuin mitä täällä on ollut vähän joka kilpailussa. Jalat ovat sen verran levottomat, ettei ammunasta tule oikein mitään, Mäkäräinen kertoi.

Mäkäräinen, 37, ei tullut Pokljukaan parhaassa mahdollisessa tilanteessa. Taustalla olivat viime viikon sairastelut, jotka verottivat menoa Ruhpoldingissa. Mäkäräinen vakuutti kuitenkin monta kertaa tämän viikon aikana, että flunssa on jo selätetty.

Jalkojen tärinä oli silti ongelma kaikissa kolmessa Pokljukan kilpailussa.

Sunnuntain yhteislähtökilpailussa Mäkäräinen ampui kaksi ohilaukausta molemmilla pystypaikoilla.

– Ensimmäisellä pystypaikalla oli niin vaikeaa, että kaksi ohilaukausta ei edes harmita. Viimeinen pystypaikka olisi pitänyt klaarata paremmin. Siellä yksi sakko olisi ollut otettavissa pois, kun viimeinen laukaus karkasi, Mäkäräinen analysoi.

– Aika monta sakkoa olen saanut tällä kaudella kiertää noiden karkulaisten takia. Joku siellä hermotuksessa mättää.

Mäkäräisen ongelmat ovat olleet nimenomaan pystypaikalla. Tällä kaudella Mäkäräinen on osunut pystypaikalla 73 prosentin tarkkuudella, kun makuupaikalla kudit ovat osuneet peräti 87 prosentin tarkkuudella.

Korjausliike MM-kisoihin mennessä?

Pokljukan yhteislähtökilpailu oli viimeinen maailmancupin kisa ennen Anterselvan MM-kisoja, jotka käydään helmikuun loppupuolella.

MM-kisoihin on aikaa nyt kaksi ja puoli viikkoa. Kuinka paljon Mäkäräinen ehtii vielä tehdä pystyammunnassa toistuville ongelmilleen?

– Kyllä pystyä pitää treenata. Sain siitä jo joulutauolla hyvin kiinni, Mäkäräinen sanoi.

Suomalainen pohti, että ongelmat saattoivat johtua myös siitä, minkälainen lähestyminen Pokljukassa oli ampumapenkalle.

– Lähestyminen on laskuvoittoinen ja siinä on paljon aggressiivisia mutkia. Anterselva on hyvin erityyppinen.

Hiihtokunto Mäkäräisellä on riittävä siihen, että hän voi taistella MM-kisoissa kultamitalista. Sunnuntaina Mäkäräinen oli 12,5 kilometrin lenkillä hiihtovauhdissa koko joukon nopein.

– Hiihto ei ollut niin hyvää ja rentoa kuin eilen viestissä, mutta parempaa se oli varmaan kuin perjantain normaalimatkalla. Olen tästä varmaan kuntoutumassa, Mäkäräinen totesi.

Perjantain normaalimatkalla Mäkäräinen oli vasta 65:s, joten viikonlopun kehityskäyrä oli positiivinen.

Ampumahiihdon MM-kilpailut käydään Anterselvassa 13.–23. helmikuuta. Yle näyttää kisat suorana kanavillaan.

Lue myös:

Virheet pystypaikalla tuhosivat Mäkäräisen voittosauman – neljä sakkokierrosta kiertänyt suomalaistähti niukasti ulos kärkikymmeniköstä

Olli Hiidensalo ei jää muiden tavoin Keski-Eurooppaan – valmistautuminen MM-kisohin alkaa lääkäristä: "Tulee kiire kuntoutua, on syy mikä tahansa"