Hyppää sisältöön

Ruotsin huolto innostui Hanna Öbergin voitosta hieman liikaa – juhlat päättyivät lyhyeen, kun sotilaat saapuivat paikalle

Ruotsin huolto intoutui juhlistamaan Hanna Öbergin yhteislähtökisan ilotulitteilla.

Hanna Öberg voitti Pokljukan yhtesilähtökilpailun. Kuva: European Pressphoto Agency EPA

Hanna Öberg otti makean ykkössijan ampumahiihdon maailmancupin yhteislähtökisassa. Ruotsin huoltojoukkue päätti ottaa voitosta ilon irti ja ampui tämän kunniaksi huoltoalueella ilotulitusraketteja.

Voitonjuhlat päättyivät kuitenkin hyvin lyhyeen, sillä Pokljukassa ei ilotulitteita paukutella ilman lupia. Pokljuka kun on luonnonsuojelualuetta ja lisäksi armeija on paikkakunnalla varsin vahvasti esillä.

Ensimmäisten rakettien räjähdettyä huoltoalueelle tulikin vipinää, kun kisapaikalla olleet sotilaat säntäsivät tarkistamaan tilannetta. Ruotsin huoltajien hymyt hyytyivät nopeasti, kun heidän akkreditointinsa tarkastettiin hyvin tarkasti, eikä juhlia enää jatkettu – ainakaan ilotulitteilla.

Lue myös:

Tuttu ongelma jälleen Mäkäräisen riesana – tilasto paljastaa karun totuuden, kun MM-kisoihin on aikaa enää kaksi ja puoli viikkoa: "Joku siellä hermotuksessa mättää"

Virheet pystypaikalla tuhosivat Mäkäräisen voittosauman – neljä sakkokierrosta kiertänyt suomalaistähti niukasti ulos kärkikymmeniköstä