Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Peli-Karhut juhlii koripallon naisten Suomen cupin voittoa

Kotkalainen Peli-Karhut on voittanut koripallon naisten Suomen cupin.

koripallo
Peli-Karhut juhli voittoa koripallon naisten Suomen cupin loppuottelussa. 26.1. 2020
Peli-Karhut juhli voittoa koripallon naisten Suomen cupin loppuottelussa. Lehtikuva

PeKa kaatoi Kouvolassa yli tuhannen katsojan edessä cup-finaalissa Kouvottaret pistein 96–82 (52–44). PeKan kausi on ollut kokonaisuudessaan komea, sillä joukkue johtaa naisten Korisliigaa.

Peli-Karhut johti käytännössä koko pelin muutamalla pisteellä ja pelasi loppuhetket varmasti kasvattaen vielä hieman johtolukemia.

– Emme aloittaneet ottelua kovin hyvin. Pääsimme kuitenkin ottelussa sen jälkeen peliin paremmin mukaan, Elena Melto kommentoi Ylelle.

PeKa onnistui pelissä laajalla rintamalla. Joukkueesta neljä pelaajaa keräsi kaksinumeroisen pistesaaliin. Zykera Rice upotti ottelussa 23 pistettä ja keräsi 11 levypalloa. Myös Melto oli hyvällä pelipäällä. Hän teki 20 pistettä.

Kotijoukkueen peli oli pitkälti Harvey-Carrin ja Ameryst Alstonin varassa. Harvey-Carr pussitti 22 pistettä ja kasasi 14 levypalloa. Alston teki 25 pistettä otti kahdeksan levypalloa ja jakoi kuusi syöttöä.

– Olimme tänään hieman niskan päällä, hyökkäys toimi tänään hyvin. Erityisesti Alstonin kanssa jouduttiin tekemään paljon töitä puolustuspäässä. Suomen Cup oli meille välitavoite ja sen voittaminen tuntuu todella hyvältä, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä summasi kommentoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat