Hanno Möttölä musertui Kobe Bryantin kuolemasta – kertoo lajilegendan hurjasta ominaisuudesta: "Sitä ei voi harjoitella, sellaisena syntyy yksi miljoonasta"

Suomen ensimmäisen NBA-koripalloilijan Hanno Möttölän mukaan edesmenneen Kobe Bryantin mielenlujuus kentällä oli täysin omaa luokkaansa.

Kobe Bryant
Kobe Bryant
Kobe Bryantin uskomaton ura loppui vuonna 2016.Getty Images

Helikopterionnettomuudessa sunnuntaina menehtyneen NBA-legendan Kobe Bryantin muistoa on kunnioitettu ympäri maailmaa.

Yksi Suomen kaikkien aikojen koripalloilijoista ja ensimmäisenä suomalaisena NBA:ssa pelannut Hanno Möttölä pelasi Bryantia vastaan muutamaan otteeseen. Möttölälle viime tunnit ovat olleet raskaita.

– Yllättävän vaikeaa tätä on niellä ja uskoa. On tämä ollut kova paikka. Ei hirveästi tee mieli enää seurata yksityiskohtia tästä. Oli kunnia pelata häntä vastaan, kertoo Möttölä puhelimitse Yle Urheilulle.

Möttölä nostaa Bryantin 2000-luvun parhaimmaksi koripalloilijaksi LeBron Jamesin kanssa. Los Angeles Lakersissa Bryant pelasi 20 vuoden ajan ja voitti viisi mestaruutta. Hän on NBA:n kaikkien aikojen pistetilastossa sijalla neljä.

– On muita supertähtiä, mutta oikeita absoluuttisia tähtiä koripallossa ovat vain LeBron James ja Kobe Bryant viimeisen 20 vuoden ajalta.

Kobe Bryant
Bryant teki NBA:ssa yli 33 000 pistettä.Getty Images

"Hän opetti, että kaikki tehdään täysillä"

Möttölän mukaan Bryant oli koripalloilijana paketti, jossa yhdistyivät mielettömät urheilulliset ominaisuudet ja pituus. Möttölä nostaa myös esille Bryantin hurjan luonteen, joka näkyi kentällä.

– Maailma ei menettänyt ainoastaan yhden 2000-luvun urheilijoista, vaan huikean ihmisen, joka antoi esimerkin työnteosta ja periksiantamattomuudesta.

hanno Möttölä
Hanno Möttölä pelasi NBA:ssa Atlanta Hawksin riveissä 2000-luvun alussa. Getty Images

Möttölä kertoo esimerkin.

– Häneltä meni akillesjänne poikki pelissä ja hän silti heitti tilanteesta saadut vapaaheitot. Sitten Kobe käveli itse pois kentältä. Sellaista mielenlujuutta ei monilla ole, sitä ei voi harjoitella, sellaisena syntyy yksi miljoonasta.

Möttölän mukaan koripalloilijat ympäri maailman kunnioittavat nyt Kobea.

– Harva ihminen millään alalla on koskettanut noin paljoa maailmanlaajuisesti. Hän oli rakastettu taiteilija. Kobe opetti, että kaikki tehdään täysillä. Se on iso asia.

Lue myös:

NBA-legenda Kobe Bryant on kuollut

Katso video: Neymar onnistui rangaistuspotkussa ja muisti Kobe Bryantia upealla eleellä – sai tiedon koripallolegendan poismenosta puoliajalla

NBA:ssa upea kunnianosoitus, supertähdet järkyttyivät yli lajirajojen – Yle seurasi, miten urheilumaailma muisteli Kobe Bryantia

Kobe Bryantin 13-vuotias tytär oli innokas koripalloilija, joka haaveili ammattilaisuudesta – kohtalokas onnettomuus sattui matkalla otteluun

Lauri Markkasen pelinumero on kunnianosoitus helikopteriturmassa kuolleelle Kobe Bryantille – koripallolegendan kuolema pysäytti Markkasen: "Ihan mahaan sattuu"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat