Suora

  • Elävä arkisto esittää

EHT-turnauksissa kompastelleet Naisleijonat lähtevät voittamaan Ruotsin turnausta: "Olemme poteneet menestyskrapulaa tiedostamattamme"

Naisleijonilla on edessä viimeinen turnaus ennen kevään MM-kisoja.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue
Pasi Mustonen
Naisleijoinen päävalmentaja Pasi Mustonen.Tomi Hänninen

Naisleijonat pelaa ensi viikolla EHT-finaaliturnauksessa Tukholmassa. Joukkue lähtee turnaukseen hieman harvinaisemmasta asetelmasta, sillä kauden aiemmissa turnauksissa on tullut paljon tappioita eurooppalaisjoukkueille.

– Olemme pelanneet ihan hyvää lätkää ajoittain, mutta fakta on se, että kolmesta turnauksesta eurooppalaisia vastaan olemme voittaneet vain yhden. Olemme poteneet menestyskrapulaa tiedostamattamme, päävalmentaja Pasi Mustonen sanoi.

Naisleijonien huikea viime kausi huipentui muutaman minuutin kestäneisiin maailmanmestaruusjuhliin finaalissa Yhdysvaltoja vastaan, kunnes maalin hylkäämisen jälkeen tuloksena oli MM-hopeaa.

– Kokeneiden pelaajien pitää johtaa tätä joukkuetta. Nyt lähdemme oikeasti voittamaan sellaisella latauksella, että oksat pois. Sitä asennetta ei ole ollut kaikilla kokeneilla pelaajilla samanaikaisesti. Nyt pitää jättää hyvä muistijälki. Tämä on voittava joukkue Euroopassa, joka lähtee Halifaxiin maaliskuussa, Mustonen totesi.

Mustonen lupaa Ruotsin turnauksen jälkeen nopeasti suurimmalle osalla pelaajista tiedon MM-paikasta.

– 95 prosenttia saa tietää hyvin nopeasti. Muutama paikka voi jäädä auki, jos on pikkuvaivoja tai valmennus seuraa vielä viimeiset pelit. Pääosalle pyrimme ilmoittamaan vähintään kuukautta ennen kisoja.

Lue myös:

Jori Lehterä palaa Leijonien paitaan – Jukka Jalonen valitsi Ruotsin turnaukseen neljä ensikertalaista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat