Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Digital Racing eSM 2020 -karsintasarja, 4. osakilpailu
  • John Antell on oppinut nauttimaan jokaisesta hetkestä hevosten kanssa - sillä yhteinen matka voi päättyä yhtäkkiä

"Kyllä meillä putki liikkuu, se on ihan varma" – Jalonen kommentoi Ruotsin EHT-turnaukseen nimeämäänsä leijonamiehistöä

Leijonamiehistössä on mukana neljä ensikertalaista.

urheilu
Teemu Pulkkinen
Teemu Pulkkinen vuoden 2016 MM-kisoissa.AOP

KHL-pelaajat Jori Lehterä ja Teemu Pulkkinen ovat mukana Suomen joukkueessa Ruotsin EHT-turnauksessa. Sekä Pulkkinen että Lehterä ovat pelanneet kelpo kauden omissa seuroissaan KHL-liigassa. Päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi kaksikon ja joukkueen nimeämistä Yle Urheilulle.

– Lehterää olen valmentanut jo aikaisemmin maajoukkueurani aikana, Pulkkista en. Teemun kanssa oli puhetta maajoukkueesta jo joulukuun turnaukseen, mutta silloin miehellä oli jonkin verran vaivoja. Ihan mukava nähdä pojat nyt tositoimissa, Jalonen kertoo.

Lehterä on saalistanut kuluvalla kaudella Pietarin SKA:n paidassa tehot 13 + 14 ja on joukkueensa toiseksi paras pistemies. Pulkkinen on laittanut vielä hieman paremmaksi ja latonut tehot 19 + 11 Moskovan Dynamon paidassa. Pulkkisen 19 osumaa oikeuttavat hänet KHL:n maalipörssin sijalle viisi, kun kärkipaikkaa pitää hallussaan Kirill Kaprizov 24:llä maalilla.

Joukkueessa on mukana muitakin pelaajia, jotka eivät ole Jalosen alaisuudessa pelanneet.

– Seitsemän pelaajaa on mukana, joita en ole ennen valmentanut. Turnauksen aikana keskustellaan asioista pelaajien kanssa kun opitaan tuntemaan heitä paremmin, Jalonen avaa.

Turnaukselta Jalonen toivoo, että Suomi pystyisi pelaamaan hyvää joukkuepeliä.

– Pitää pystyä pelaamaan aktiivista peliä, jossa pelataan tiiviinä viisikkona niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Sen lisäksi pyritään myös yksilötasolla saamaan parhaat pelaajista irti, Jalonen luettelee odotuksia.

Jalonen luonnehtii nimeämäänsä ryhmää mielenkiintoiseksi ja erittäin luisteluvoimaiseksi.

– Hyökkäyskalusto ei välttämättä kovin isokokoinen ole, mutta erittäin vauhdikas se on. Kyllä meillä putki liikkuu, se on ihan varma, Jalonen päättää.

Jalonen valitsi joukkueeseen neljä ensikertalaista SM-liigasta. HPK:n Jere Innala, Ilveksen Matias Maccelli, KooKoon Oskari Manninen ja TPS:n Lauri Pajuniemi pääsevät pukemaan Leijona-paidat päälleen.

Suomi kohtaa Venäjän torstaina 6. helmikuuta Helsingissä. Viikonloppuna Tukholmassa vastaan asettuvat Ruotsi ja Tshekki. Yle näyttää kaikki turnauksen ottelut kanavillaan.

Lue myös:

Jori Lehterä palaa Leijonien paitaan – Jukka Jalonen valitsi Ruotsin turnaukseen neljä ensikertalaista

Nuorten Leijonien MM-pettymyksen jälkipyykki valmistui – urheilujohtaja antaa puhtaat paperit Raimo Helmisen valmennusryhmälle, yksi ongelma kisoissa silti korostui

Jokereille taas maalin voitto – Lehtonen pisteen päässä puolustajien yhden kauden seuraennätyksestä

Kommentti: Naiset pelastivat homeisen NHL-tähdistöottelutapahtuman

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat