Suora

  • Urheiluruutu

Salibandylegenda Mika Kohonen Storvretan valmennustiimiin

Akillesjännevammasta toipuva Mika Kohonen liittyi entisen seuransa valmennusryhmään.

urheilu
Kohonen
Mika Kohonen.AOP

Salibandylegenda Mika Kohonen toimii loppukauden Ruotsin Superliigan Storvretan apuvalmentajana. Jyväskylän Happeessa pelannut Kohonen, 42, loukkasi joulukuussa akillesjänteensä ja kuntouttaa vammaa loppukauden.

Kohosen peliuran mahdollisesta jatkosta ei ole vielä tietoa, mutta kevät kuluu valmennustehtävissä miehen entisessä seurassa.

Kohonen on valittu viidesti maailman parhaaksi pelaajaksi, ja hän on Ruotsin Superliigan kaikkien aikojen pistekuningas kerättyään ainoana pelaajana yli 1000 tehopistettä. Hän on maailmanennätysmies pelattuaan peräti 11 kertaa lajin MM-kisoissa.

Kohonen palasi Ruotsista Happeen paitaan kaudeksi 2018–2019. Viime kauden piti jäädä viimeiseksi, mutta hän päätti jatkaa vielä tämän kauden.

Lue myös:

Mika Kohonen, 42, myöntää, että maajoukkue ja MM-kotikisat 2020 kiinnostavat– ura jatkuu Happeessa, vaikka perhe asuu Ruotsissa: "Jos perhe olisi vaatinut, olisin lopettanut"

42-vuotias salibandylegenda Mika Kohonen ei malttanutkaan lopettaa pelaajauraansa, vaan jatkaa pelejä Happeessa: "Vielä kerta. Tai kaksi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat