Hyppää sisältöön

Kontinen ja Struff kärsivät tappion Australian avointen puolivälierissä – raju tilanne säikäytti toisessa erässä: "Näitä sattuu ja tapahtuu"

Rajeev Ram ja Joe Salisbury etenivät välieriin suoraan kahdessa erässä. Sekanelinpelissä Kontinen eteni jatkoon yhdessä parinsa Gabriela Dabrowskin kanssa.

Kontinen ja Struff tarkastivat, onko pallon kasvoihinsa saanut Joe Salisbury kunnossa. Kuva: AOP

Henri Kontiselle tenniksen Australian avoimet olivat arvokas oppimiskokemus uuden saksalaisparin Jan-Lennard Struffin kanssa. Kontinen ja Struff putosivat turnauksen nelinpelistä tiistaina häviämällä Yhdysvaltain Rajeev Ramille ja Britannian Joe Salisburylle 4–6, 4–6.

Kontinen vaihtoi peliparia täksi kaudeksi pelattuaan neljä kautta australialaisen John Peersin kanssa. Suomalaisen mukaan pelaaminen Struffin kanssa tuntui Melbournessa hyvältä läpi turnauksen.

– Tietysti tällaisesta tappiosta löytää niitä meidän heikompia kohtia ja parannuskohtia enemmän. Aikaisemminkin puhuin, että joka matsista oppii lisää ja tulee kokemusta yhdessä pelaamisesta, varmasti opitaan tästä päivästä myös, Kontinen sanoi.

– Seuraavaksi grand slam kun tulee, niin ollaan varmasti pelattu yhdessä paljon enemmän siihen mennessä, joten siinä mielessä on helpompi lähteä siihen kisaan.

Vuosi sitten Kontinen ylsi Australian avoimissa finaaliin. Myös hänen ainoa nelinpelin grand slam -voittonsa on Melbournesta vuodelta 2017.

Kontinen pelästyi osuneensa vastustajan silmään

Kontinen tiesi 11:nneksi sijoitetut Ramin ja Salisburyn koviksi vastustajiksi. Amerikkalais-brittiläinen pari mursi Kontisen ja Struffin syötön kertaalleen molemmissa erissä.

– He pelasivat kyllä todella hyvin. Tiedän heidän hyvän päivän tasonsa ja he pelasivat kyllä tänään korkealla tasolla. Itse ei pystytty parhaimpaamme, Kontinen tuumi.

– Harmittaa tietysti, ettei menty pidemmälle, mutta ei mahda märehtiä.

Ottelussa koettiin myös pientä draamaa toisen erän toisessa pelissä, kun Kontisen lyönti verkolta lävähti suoraan Salisburyn leukaan. Brittiä hoidettiin muutaman minuutin ajan ennen kuin peli pääsi jatkumaan.

– Säikähdin ensin, että osuin häntä silmään, mutta onneksi en osunut ja säikähdyksellä selvittiin. Näitä sattuu ja tapahtuu nelinpelissä, onneksi ei käynyt pahemmin kaverille, hyvä tyyppi, Kontinen kertoi.

Kontinen jatkaa Melbournessa vielä sekanelinpelissä kanadalaisparinsa Gabriela Dabrowskin kanssa. Kolmanneksi sijoitetut Kontinen ja Dabrowski voittivat myöhemmin tiistaiaamuna toisen kierroksen ottelussa australialaiset Jessica Mooren ja Matthew Ebdenin lukemin 7–5, 7–6.

Maailman ykkönen Barty neljän parhaan joukkoon

Yhdysvaltalainen Sofia Kenin eteni naisten kaksinpelissä välieriin. Kenin nappasi uransa ensimmäisen grand slam -välieräpaikan kaatamalla Tunisian Ons Jabeurin 6–4, 6–4.

Kenin on sijoitettu turnauksessa 14:nneksi. Hän kohtaa välierissä maailman ykköspelaajan, Australian Ashleigh Bartyn. Kotiyleisön suosikki Barty löi puolivälierässään Tshekin seitsemänneksi sijoitetun Petra Kvitovan 7–6, 6–2.

Barty eteni ensimmäistä kertaa Australian avointen välieriin.

Sekä Kenin että Jabeur pelasivat ensi kertaa urallaan grand slamin puolivälierissä. 21-vuotiaan Keninin paras grand slam -saavutus ennen tätä oli paikka viime vuoden Ranskan avointen neljännesvälierissä.

Maailmanlistalla sijalla 78 majaileva Jabeur teki Melbournessa historiaa etenemällä ensimmäisenä arabinaisena grand slam -puolivälieriin ja keräsi paljon huomiota kotimaassaan Tunisiassa. Matkallaan kahdeksan parhaan joukkoon hän pudotti muun muassa uransa viimeisen turnauksen pelanneen Tanskan Caroline Wozniackin sekä Serena Williamsin yllättäneen kiinalaisen Wang Qiangin.

Kenin puolestaan oli pudottanut edellisellä kierroksella 15-vuotiaan amerikkalaislupauksen Coco Gauffin.

Juttua päivitetty kello 6.56: Päivitetty kauttaaltaan ja lisätty kommentteja.

Juttua päivitetty kello 8.57: Lisätty tieto Kontisen ja Dabrowskin sekanelinpelin ottelun tuloksesta.

Lue myös: