Suora

  • Urheiluruutu

Ihmepelastuminen kuilun partaalta – nivusvaivainen Federer selvitti seitsemän ottelupalloa!

Roger Federer nousi todella vaikeasta paikasta Tennys Sandgrenia vastaan.

tennis
Roger Federer
Roger Federer kohtaa välierässä Novak Djokovicin tai Milos Raonicin.Getty Images

Roger Federer ei suostu putoamaan jatkosta Australian avoimessa tennisturnauksessa. Tennislegenda Federer oli puolivälierässä todellisessa ahdingossa maailmanlistalla sijalla 100 olevaa Tennys Sandgrenia vastaan, mutta eteni välieriin lukemin 6–3, 2–6, 2–6, 7–6(10–8), 6–3.

Federer voitti avauserän helposti, mutta sitten nivunen alkoi vaivata sveitsiläistä. Sitä hoidettiin kentän ulkopuolella kolmannessa erässä. Federerin syöttö ei lähtenyt normaaleilla nopeuksilla ja helppoja virheitä tuli paljon.

Kovaa palloa lyövä Sandgren vei toisen ja kolmannen erän selvästi ja neljännessä erässä yhdysvaltalainen pääsi käsiksi ottelupalloihin. Hänellä oli niitä kolme Federerin syöttäessä tilanteessa 4–5 ja tiebreakissa vielä neljä lisää. Uskomattomasti Federer selvitti ne kaikki ja vei lopulta katkaisupelin 10–8.

Viidennessä erässä nivunen ei tuntunut enää kiusaavan Federeriä kovin paljon ja hän vei erän yhdellä murrolla 6–3. Federer oli noussut jo kolmannella kierroksella vaikeasta paikasta, kun John Millman johti silloin viidennen erän super-tiebreakia 8–4, ennen kuin Federer voitti kuusi pistettä peräkkäin.

– Joskus täytyy olla vähän onnea. En ansaitse tätä, mutta seison tässä ja olen todella, todella onnellinen. Kun ottelu eteni, alkoi tuntua paremmalta, Federer sanoi kenttähaastattelussa.

Federer kohtaa välierässä Novak Djokovicin, jokavoitti omassa puolivälierässään Milos Raonicin 6–4, 6–3, 7–6.

Lue myös:

Kontinen ja Struff kärsivät tappion Australian avointen puolivälierissä – raju tilanne säikäytti toisessa erässä: "Näitä sattuu ja tapahtuu"

Nadal ja Kyrgios tarjosivat neljän erän trillerin – kolmannen erän ratkaissut katkaisupeli mursi urhoollisesti taistelleen Kyrgiosin selän

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat