Suora

  • Miesten normaalimatka, Anterselva

Kommentti: Henri Kontisen olympiaunelma uhkaa karata – keväällä vaaditaan kovia onnistumisia

Henri Kontinen putoaa maailmanlistalla 30 huonommalle puolelle, kirjoittaa Yle Urheilun Sakari Lund.

tennis
Henri Kontinen lyö palloa.
Henri Kontisen ja Jan-Lennard Struffin Australian avoimet päättyivät puolivälieriin.AOP

Henri Kontisen ja Jan-Lennard Struffin ensimmäinen turnaus yhdessä sujui varsin mukiinmenevästi. Tuloksena oli puolivälieräpaikka Australian avoimissa.

Kontisen valinta uudeksi pariksi oli varmasti onnistunut. Kontisen ja Struffin yhteispelissä on jo nyt paljon hyvää ja se hioutuu entisestään vuoden mittaan. Parin vahvuudet ovat varsinkin syötössä. Molemmat syöttävät hyvin ja kaksikkoa on vaikea murtaa. Myös palautukset lähtevät parhaimmillaan terävästi. Struff lyö kovia peruslyöntejä, mutta tässä parissa verkkopeli on aiempaakin selkeämmin Kontisen vastuualuetta.

Vaikka puolivälieräpaikka on hyvä saavutus, Kontisen rankingia se vie selvästi alaspäin, koska viime vuoden finaalipaikan pisteet lähtevät pois. Kontinen putoaa nelinpelin maailmanlistalla 30 huonommalle puolelle.

Se tekee myös olympiapaikan saavuttamisen vaikeaksi. Kontisen olisi käytännössä oltava kymmenen parhaan joukossa, kun olympiaranking sulkeutuu Ranskan avointen jälkeen kesäkuun alussa. Silloin hän saisi ottaa 300 parhaan joukossa kaksin- tai nelinpelissä olevan pelaajan (käytännössä Emil Ruusuvuoren tai Harri Heliövaaran) parikseen. Toinen vaihtoehto olisi kahden pelaajan yhteisranking, mutta se tie on käytännössä mahdoton. Kaksinpelaajat ja top10-nelinpelaajat täyttävät olympialaisiin otettavien pelaajien kokonaiskiintiön lähes täysin.

Kymmenen parhaan joukkoon pääsemiseen vaaditaan Kontiselta nyt todella kovia onnistumisia kevään aikana. Ennen olympiarankingin sulkeutumista on toki vielä kalenterissa muun muassa viisi Masters-tason turnausta sekä Ranskan avoimet. Indian Wellsin ja Miamin turnaukset sekä massakausi eivät koskaan ole olleet Kontisen parasta vaihetta, mutta nyt niistä tarvittaisiin menestystä.

Tällä hetkellä ehkä jopa todennäköisempää onkin Emil Ruusuvuoren olympiapaikka kaksinpeliin. Jos sijalla 104 oleva Ruusuvuori nousee kevään aikana noin sijan 70 paikkeille, paikka Tokioon irtoaisi. Ruusuvuori lähtee nyt pelaamaan ATP-turnauksia ja niiden karsintoja. Tarvittava nousu ei tunnu lainkaan mahdottomalta ajatukselta.

Kontisen urakka Australian avoimissa jatkuu sekanelinpelissä. Siinä hänen parinaan on naisten nelinpeliin parhaisiin pelaajiin kuuluva Gabriela Dabrowski, joten Melbournessa voi olla luvassa vielä menestystä.

Lue myös:

Kontinen ja Struff kärsivät tappion Australian avointen puolivälierissä – raju tilanne säikäytti toisessa erässä: "Näitä sattuu ja tapahtuu"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat