Kobe Bryantin onnettomuuden tutkinta jatkuu – näkyvyys oli niin huono, että Los Angelesin poliisi jätti helikopterinsa maahan

Helikopteri lensi erikoisluvalla tavallista huonommissa olosuhteissa.

NBA
Calabasas Bryant
Onnettomuudessa kuoli yhdeksän ihmistä.Getty Images

NBA-legenda Kobe Bryantin ja kahdeksan muun ihmisen hengen vaatineen helikopterionnettomuuden tutkinta jatkuu Kaliforniassa. Vielä ei ole selvää, mikä aiheutti onnettomuuden, mutta onnettomuuden aikainen säätila on tärkeässä osassa tutkimuksissa.

Kansallisen liikenneturvallisuuden lautakunnan (NTSB) 18-henkinen ryhmä on tutkinut kopterin jäänteitä yhdessä FBI:n asiantuntijoiden kanssa. Kolme ruumista on löydetty.

Viranomaisten mukaan tutkinta alueella jatkuu noin viisi päivää ja nopeita tuloksia ei ole luvassa. Helikopterissa ei ollut mustaa laatikkoa, josta saisi tarkempia tietoja lennon tapahtumista. Helikopterin malli Sikorsky S-76 oli sama, joka putosi mereen Tallinnan edustalla Suomenlahdella 2005.

Säätila onnettomuuden aikaan kiinnostaa tutkijoita. Sää oli sumuinen ja näkyvyys oli niin huono, että Los Angelesin poliisi oli päättänyt jättää helikopterinsa maahan.

– Minua kiinnostaa päätöksentekoprosessi. Jos me emme lentäneet siinä säässä, miksi kukaan muu lensi, Los Angelesin piirikunnan sheriffi Alex Villanueva ihmetteli NBC:llä. (siirryt toiseen palveluun)

Tutkijoiden mukaan helikopteri lensi erikoisluvalla tavallista huonommissa olosuhteissa. Tutkijat ovat pyytäneet paikallisilta ihmisiltä valokuvia, jotka kertoisivat tarkemmin onnettomuushetken säätilasta.

– Katsomme laajasti kaikkea, ihmisten toimintaa, koneen toimintaa ja ympäristöä. Sää on vain osa sitä, NTSB:n jäsen Jennifer Homendy sanoi.

Koneen lentäjän Ara Zobayanin keskustelu lennonjohdon kanssa antaa lisätietoa onnettomuudesta. Zobayan kertoi nousevansa korkeammalle välttääkseen pilviä, mutta seuraavaan lennonjohdon kysymykseen hän ei vastannut.

Zobayan oli kokenut lentäjä, jolla oli takanaan yli 8 000 lentotuntia.

Bryant oli matkalla 13-vuotiaan tyttärensä Giannan kanssa tyttären koripallo-otteluun. Mukana helikopterissa oli myös kaksi Giannan joukkuekaveria vanhempineen sekä joukkueen apuvalmentaja.

Lue myös:

AC Milan pelaa surunauhoissa Kobe Bryantin kunniaksi – Yle näyttää Italian cupin puolivälieräottelun

Varustejätti keskeyttää Kobe Bryantin nimeä kantavien tuotteiden verkkomyynnin – jälleenmyyty jopa kolminkertaisilla hinnoilla

NBA antoi aikaa surutyölle: Lakersin ja Clippersin paikallisottelu siirrettiin Kobe Bryantin kuoleman johdosta

NBA-legenda Kobe Bryant on kuollut

Lähteet: Reuters, CNN, NBC

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat