Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tanskalaislegenda innostui tuoreesta siirtouutisesta – Huuhkajien lohkovastustajan menestysmahdollisuuksien sanotaan parantuneen kertaheitolla roimasti

Tanskassa iloitaan Christian Eriksenin siirrosta Interiin.

Jalkapallon miesten EM 2020
Kasper Schmeichel ja Christian Eriksen
Maalivahti Kasper Schmeichel (vas.) ja keskikenttäpelaaja Christian Eriksen ovat Tanskan maajoukkueen kulmakiviä.AOP

Tiistaina julkaistiin odotettu siirtouutinen. Tanskalaistähti Christian Eriksen siirtyy englantilaisesta Tottenhamista italialaiseen Interiin.

Eriksen ilmaisi halunsa lähteä Tottenhamista jo viime kesänä sen jälkeen, kun Tottenham oli hävinnyt Mestarien liigan finaalin Liverpoolille. Tanskalainen keskikenttäpelaaja halusi kuuden vuoden jälkeen uusia haasteita urallaan.

Kun siirtoa ei kesällä kuulunut, Eriksenin ja Tottenhamin yhteiselo oli syksyllä hankalaa.

Ennen joukkueensa kapellimestarina häärineen tanskalaisen pelillinen panos oli kuin varjo aikaisemmista vuosista. Tämän myötä myös Eriksenin peliaika väheni.

Eriksenin sopimus Tottenhamin kanssa olisi päättynyt ensi kesänä, joten valioliigaseuran oli myytävä tähtipelaajansa, jos se halusi saada pelaajasiirrosta rahaa.

Siirto lienee helpotus kaikille osapuolille, mutta sitä se on myös Tanskan maajoukkueelle.

Huono uutinen Huuhkajille?

Eriksen, 27, on pitkään ollut Tanskan maajoukkueen ykköstähti. Syksyn vaikeudet aiheuttivat harmaita hiuksia Tanskan maajoukkueen päävalmentajalle Åge Hareidelle. Tanska luonnollisesti tarvitsisi ensi kesän EM-kisoihin suurimman tähtensä parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Tanskan yleisradioyhtiön jalkapallotoimittaja Andreas Kraul kirjoittaa, että Eriksenin siirto Interiin on mahtava uutinen Tanskan menestyshaaveille EM-kisoissa.

Kraulin mukaan Tanska tarvitsee menestyäkseen Eriksenin, joka on EM-kisoihin saapuessaan parhaassa mahdollisessa henkisessä ja fyysisessä kunnossa.

Tänä vuonna Tottenhamissa kentällä on nähty alakuloinen Eriksen, jonka pelaamisesta on puuttunut iloa ja energiaa.

– Suoraan sanottuna Tanskan mahdollisuudet EM-kisoissa nousivat kertaheitolla roimasti, Kraul kirjoittaa.

Tämä on tietysti huono uutinen Huuhkajille, joka kohtaa Tanskan jalkapallon EM-turnauksen avausottelussaan 13. kesäkuuta Kööpenhaminassa.

Kraulin kanssa samaa mieltä on Tanskan maajoukkuelegenda Michael Laudrup.

– Oletettavasti hän ansaitsee Interissä paikan avauskokoonpanossa. Tanskan maajoukkueelle on positiivista, etteivät he saa EM-kisoihin pelaajaa, joka pelaa vain kolmanneksen tai puolet otteluista, Laudrup sanoi Jyllands Postenille (siirryt toiseen palveluun).

Löytääkö Eriksen ilon ja energian?

Joku voisi pitää Eriksenin siirtoa Tottenhamista Interiin askeleena taaksepäin. Varsinkin kun aikaisemmin häntä yhdistettiin huhuissa muun muassa espanjalaisjätti Real Madridiin.

Mestarien liigan finaalissa viime kaudella pelannut Tottenham on Uefan seurajoukkueiden rankingissa sijalla 12, kun Inter on sijalla 54. Valioliigaa pidetään myös kovatasoisempana sarjana kuin Serie A:ta.

Toimittaja Kraul kuitenkin muistuttaa Tanskan yleisradioyhtiön sivuilla julkaistussa kirjoituksessaan (siirryt toiseen palveluun), että Antonio Conten valmentama Inter näyttää olevan menossa enemmän eteenpäin kuin José Mourinhon luotsaama Tottenham.

Tanskan maajoukkueen EM-mahdollisuuksien kannalta oleellisempaa on, mitä tapahtuu tänä keväänä.

Kraul olettaa, että iso rooli Interissä palauttaa ilon ja energian Eriksenin peliin. Ensi kesän EM-kisoissa nähdään, pitääkö oletus paikkansa.

Yle näyttää jalkapallon EM-kisat kanavillaan.

Lue myös:

Tanskalaistähti Christian Eriksenin taival Tottenhamissa on ohi – siirtyy Italiaan

Markku Kanerva haluaa historiallisessa EM-turnauksessa tulosta heti avauspelissä – "Meillä on hyvä yllätysmahdollisuus"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat