Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Kuka oikein on uskomatonta rallihistoriaa tehnyt Kalle Rovanperä? Kuuntele podcast-jakso Suomen uuden supertähden tarinasta

Rallin MM-sarjaa käsittelevässä Tomin nuoteista -podcastissa Ruotsissa rallihistoriaa tehnyt Kalle Rovanperä kertoo urastaan ja tavoitteistaan.

ralliautoilu
Kalle Rovanperä
Tomin nuoteista -podcastin toisessa osassa on vieraana Kalle Rovanperä.

Tuoreimmat ralliuutiset, -videot ja -podcastit sekä tiedot tulevista lähetyksistä löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Tomin nuoteista -podcastin toisessa jaksossa Monte Carlo -rallissa upeasti viidenneksi sijoittunut ja Ruotsin rallissa hämmästyttävästi jo palkintokorokkeelle historian nuorimpana kuljettajana kiivennyt Kalle Rovanperä kertoo matkastaan kohti Toyotan tehdastiimiä. Kahdeksanvuotiaana ajamisen aloittanut Rovanperä tunnustaa kyllästyneensä ajamiseen esiteini-iässä ja jättäneensä ralliauton talliin vuoden ajaksi.

– Kyllästyin yhdessä vaiheessa ja olin melkein vuoden ajamatta, toteaa Rovanperä. Podcastin isäntä Tomi Tuominen hämmästyy Rovanperän tunnustuksesta ja Rovanperä kertoo, ettei tästä oikeastaan monikaan taida tietää.

Rovanperä sanoo, ettei hänen uran eteen kaiken tehnyt isä Harri Rovanperä painostanut häntä millään tavalla jatkamaan. Vasta vajaan vuoden kuluttua Kalle Rovanperä sanoi, että nyt olisi taas haluja ajaa, ja siitä lähtien superlahjakkuus on ollut jatkuvasti ralliauton ratin takana.

Rovanperä kertoo, että vuoden tauko kenties pelasti hänen uransa, sillä kyllästyminen olisi saattanut tulla myöhemmin, ja sen myötä ajaminen olisi saattanut jäädä kokonaan.

Lue myös:

Käsittämätön temppu! Kalle Rovanperä jyräsi kuusinkertaisen maailmanmestarin ja teki historiaa nousemalla palkintokorokkeelle: "Tulimme vain niin kovaa kuin pääsimme"

Isä-Harri kyynelehti sanojaan nieleskellen, Tommi Mäkinen täysin mykistynyt Kalle Rovanperän sensaatiomaisen suorituksen edessä: "Aivan käsittämätöntä, hän vain lensi"

Kalle Rovanperä nousi uskomattomalla ajolla palkintokorokkeelle – katso tallenne historiallisesta erikoiskokeesta ja päätöspäivän eteneminen hetki hetkeltä

Tommi Mäkisen uran tärkeimmästä sopimuksesta sovittiin saunassa – suomalainen lajilegenda kertoo taustoista Tomin nuoteista -podcastissa

Marcus Grönholm kertoo uudessa Ylen rallipodcastissa stressaavasta MM-avauksesta: "Karmeeta hei, en tykkää"

Marcus Grönholm avoimena lopettamisestaan Ylen uudessa rallipodcastissa: "Olisin ehkä voinut vielä jatkaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat