Kuka oikein on uskomatonta rallihistoriaa tehnyt Kalle Rovanperä? Kuuntele podcast-jakso Suomen uuden supertähden tarinasta

Rallin MM-sarjaa käsittelevässä Tomin nuoteista -podcastissa Ruotsissa rallihistoriaa tehnyt Kalle Rovanperä kertoo urastaan ja tavoitteistaan.

Kalle Rovanperä
Tomin nuoteista -podcastin toisessa osassa on vieraana Kalle Rovanperä.

Tomin nuoteista -podcastin toisessa jaksossa Monte Carlo -rallissa upeasti viidenneksi sijoittunut ja Ruotsin rallissa hämmästyttävästi jo palkintokorokkeelle historian nuorimpana kuljettajana kiivennyt Kalle Rovanperä kertoo matkastaan kohti Toyotan tehdastiimiä. Kahdeksanvuotiaana ajamisen aloittanut Rovanperä tunnustaa kyllästyneensä ajamiseen esiteini-iässä ja jättäneensä ralliauton talliin vuoden ajaksi.

– Kyllästyin yhdessä vaiheessa ja olin melkein vuoden ajamatta, toteaa Rovanperä. Podcastin isäntä Tomi Tuominen hämmästyy Rovanperän tunnustuksesta ja Rovanperä kertoo, ettei tästä oikeastaan monikaan taida tietää.

Rovanperä sanoo, ettei hänen uran eteen kaiken tehnyt isä Harri Rovanperä painostanut häntä millään tavalla jatkamaan. Vasta vajaan vuoden kuluttua Kalle Rovanperä sanoi, että nyt olisi taas haluja ajaa, ja siitä lähtien superlahjakkuus on ollut jatkuvasti ralliauton ratin takana.

Rovanperä kertoo, että vuoden tauko kenties pelasti hänen uransa, sillä kyllästyminen olisi saattanut tulla myöhemmin, ja sen myötä ajaminen olisi saattanut jäädä kokonaan.

Lue myös: